SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanalboyu Katliamına '5 TL'lik Hesap' Yolaçmış

0
Güncellendi - 2017-10-25 02:47:04
Kanalboyu Katliamına '5 TL'lik Hesap' Yolaçmış
A- A+ PAYLAŞ

* İDDİANAME KABUL EDİLDİ: Kanalboyu'nda bir kafede meydana gelen olayda 4 kişi öldürülmüş, 7 kişi de yaralanmıştı

Kanalboyu'ndaki bir kafede 20 Mart 2017 tarihinde meydana 4 kişinin ölümü, 7 kişinin ise yaralanması ile sonuçlanan silahlı kavga ve çatışma ile ilgili savcılık iddianamesi tamamlandı ve Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianame kabul edildi. Akşam meydana gelen olayın fitilinin, gündüz kafede sorun yaratan şahsa '5 TL'lik hesap' çıkarılması, onun da  bu hesabı az bulması ve 5 TL'lik hesapla kendisinin aşağılandığını düşünmesiyle ateşlendiği öne sürüldü.

20 Mart 2017 tarihinde akşam saatlerinde Kanalboyu’nun Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi tarafında bulunan bir kafede meydana gelen olayda, kafe işletmecilerinin de aralarında yer aldığı iki grup arasında çıkan silahlı çatışma sonucunda Burak Akpınar (21), Hakan Kaba (32), Erdinç Barutçu (23) ile kafe işletmecilerinden Serdar Ökten (41) öldürülmüştü.

Cinayetlere ilişkin olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, 4’ü müşteki-şüpheli, 5’i de şüpheli olmak üzere toplam 9 kişi hakkında suçlamada bulunuluyor ve olayın detayları hakkında bilgi yer alıyor.

İddianamede,kafe işletme ortakları Abuzer Burak A. (27 ve olayda ölen Serdar Ökten'in kardeşi Aykut Ökten (28) ile kafe çalışanı Yasin Ertaş (30) ve olaya karışan Kerem Dereili (26) müşteki-şüpheli olarak, Ahmet D. (19), ölen Hakan Kaba'nın kardeşi Enes Kaba (24), Eren Duran (26), Suat Ağzıküçük (28) Umut Y. (22) şüpheli olarak yer alıyor.

Olayla ilgili olarak Aykut Ökten, Yasin Ertaş, Kerem Dereili, Enes Kaba, Eren Duran, Suat Ağzıküçük tutuklu, diğer sanıklar tutuksuz bulunuyor.

-'5 TL'lik hesap' yüzünden kavganın fitili ateşlenmiş..

Savcılığın iddianamesinde; cinayetin işlendiği tarihte gün içinde saat 11.00 sularında öldürülen 'Pisko' lakaplı Hakan Kaba’nın bayan arkadaşlarıyla müşteri olarak kafeye gittikleri, Hakan Kaba’nın yanında bulunan bayanlara yüksek sesle bağırarak tartışmaya başladığı ve bir müddet sonra kasaya giderek hesabı sormaksızın 100 TL’yi kasadaki görevliye doğru attığı, kasadaki görevlinin de daha önce aynı işyerinde uygunsuz tavırlarıyla müşterileri rahatsız etmesi iddiası nedeniyle kafe işletmecisi Aykut Ökten’in verdiği talimat üzerine hesabın 5 TL olduğunu söylemesi üzerine, bu düşük hesapla rencide edildiği gerekçesiyle aralarında tartışma yaşandığı ileri sürüldü. İddianamede, ayrıca, Hakan Kaba'nın elini Aykut Ökten'in omuzuna koyarak, "Ben istediğime bağırırım, sen psiko Hakan'ı tanımamışsın. Bir ellilikten ol da aklın başına gelsin" dediği iddiası da yeraldı.

Olaydan sonra Hakan Kaba’nın kafede bulunan bir bayanın telefonunu arayarak kafe işletmecisi Aykut Ökten ile konuştuğu ve kendisini kız arkadaşlarının yanında küçük düşürdüğünü belirterek, “Acı kahveni içmeye geliyorum” dediği de iddianamede ileri sürüldü.

İddianameye göre; aynı akşam saat 19.20 sularında Hakan Kaba’nın beraberinde kardeşi Enes Kaba, Erdinç Barutçu, Kerem Dereili, Suat Ağzıküçük, Eren Duran, Burak Akpınar, Umut Y. ve Ahmet D. ile birlikte 2 araçla kafeye gittikleri, kafede Hakan Kaba’nın masaya oturduğu, diğerlerinin ise ayakta beklediği, yanlarına gelen işletmeci Aykut Ökten’e, “Beni bugün kız arkadaşlarımın yanında rencide ettiniz, burası senin mekanın, burayı dağıtmamı huzursuzluk çıkmasını, ekmeğinden olmayı ister misin?” dediği, Aykut Ökten’in ise “Tabi ki istemem” dediği, bunun üzerine Hakan Kaba’nın, “O zaman bana 50 bin TL vereceksin” dediği, olumsuz yanıt alması üzerine, yanında beraberinde gelenleri göstererek, “O zaman bu kafeyi bundan sonra bu gördüğün çocuklar işletecek” dediği ve tabanca ile Aykut Ökten’in bacağına doğru ateş ettiği, Aykut Ökten’in ise üzerinde bulunan tabanca ile Hakan Kaba’ya ateş açmasıyla olayın başladığı belirtiliyor.

İddianamede, tutuklu şüphelilerden Yasin Ertaş'ın ifadesinde, Hakan Kaba'nın hesabı öderken kasadaki bayan görevlinin yüzüne 100 TL para fırlattığını, bunu odasındaki kamera görüntüsünden izleyen patronu Aykut Ökten'in geldiğini, Ökten'in Kaba'ya "Neden böyle yapıyorsunuz. İki hafta önce de aynı şeyi yaptınız, müşteriler rahatsız oluyor" dediğini, Kaba'nın da "Beni tanıyor musun. Ben Hakan Kaba. Lakabım Pisko bi Malatya beni tanır."dediğini ve daha sonra işyerinden ayrıldıklarını anlattığı belirtildi. Ertaş'ın ifadesinin devamında, akşam bazı şahıslarla birlikte kafeye gelen Hakan Kaba'nın, "Aykut Ökten seni almaya geldik. Sen köylü çoban takımısın gelip burada kafe açmışsın. Buranın haracını ya da hissesini vereceksin" dediğini,  "Ben kimseye haraç vermem" diyen Ökten'in ayağına ateş ettiğini öne sürdü.

Tutuklu işletmeci Aykut Ökten de ifadesinde,  gündüz hesapla ilgili tartışma sırasında Kaba'nın elini omuzuna atıp "Sen beni tanımıyor musun, benim adım Hakan Kaba, lakabım pisko" dediğini, tanımadığını söyleyince de bu kişinin kendisine "Konuşmalarından anlaşılıyor ki beni tanımıyorsun bir 50 milyar kop ki tanıyasın" dediğini sonra kafeden ayrıldığını, gittikten bir süre sonra telefonla arayan Kaba'nın "Hazırlığını yap acı kahveni içmeye geleceğim, sen yedi bela hüsnüye çarptın" dediğini, kendisinin "buyur gel" dediğini, daha sonra bir kez daha arayan Kaba'nın "Aykut abi senden özür dilerim ben bir eşşeklik hata yaptım" dediğini, kendisinin "Önemli değil gel bir çay içelim" dediğini, bir süre sonra 7-8 kişiyle kafeye geldiklerini öne sürdü. Aykut Ökten, Hakan Kaba'nın elini sıkarak hoş geldiniz deyip yanlarına oturduğunu, Kaba'nın "Bana bak burası dolu. Mekanını dağıtmamı ister misin" dediğini, "Tabi ki istemem" deyince Kaba'nın "O zaman senin bana 50 bin TL borcun var canım" dediğini, kendisinin "Ben işletmeciyim kimseye haraç vermem" yanıtı verdiğini, daha sonra kendisini masadan kaldırmaya çalıştığını ve yanında getirdiği şahısları göstererek "Bundan sonra bunlar bu kafeye bakacak, sen benimle geleceksin" dediğini, ayağa kalkmamak için direnince sağ ayağına doğru ateş ettiğini öne sürdü ve sonra olayların başladığını anlattı.

Olayda ölen Hakan Kaba'nın tutuklu kardeşi Enes Kaba'nın da ifadesinde, kendisinin kafe önünde sigara içmekte iken içerden silah sesleri geldiğini, kafenin iç kısmında yaralı olan abisi Hakan'ın "Enes beni kurtar beni kurtar" diye bağırdığını, bu sırada tanımadığı ve karşı taraftan olduğunu düşündüğü şahısların "Vurun kimseyi sağ bırakmayın" diye bağırdıklarını, abisine ve kendisine ateş edilmemesi için tüfekle 3-4 el ateş ettiğini, olay yerine abisi ile birlikte geldiğini, olay çıkarma düşüncesinde olmadığını, içerde meydana gelen olayların nasıl geliştiğini bilmediğini, bir süre sonra kapı önünde polisleri gördüğünü, eliyle polislere içeri gelin diyerek kapıya yöneldiğini, polislere "İçeri girin abimi öldürdüler. Yaralı çok" diyerek polise teslim olduğunu söylediği belirtildi.

-Olayda 4 ölü, 7 yaralı

İddianamede; Hakan Kaba’nın ve Erdinç Barutçu’nun Aykut Ökten tarafından, Burak Akpınar’ın kafe çalışanı Yasin Ertaş tarafından, Serdar Ökten’in ise Enes Kaba tarafından ateş açılması sonucunda öldürüldüğünün tespit edildiği bilgisine yer verildi.

İddianamedeki bilgilere göre; olayda Aykut Ökten’in Hakan Kaba’nın ateş açması sonucunda, Kerem Dereili’nin Serdar Ökten’in ateş açması sonucunda, Yasin Ertaş’ın Enes Kaba’nın ateş etmesi sonucunda, kafe çalışanı Hamza Demirel’in yanlışlıkla kafe işletmecisi Abuzer Burak A.’nın ateş etmesi sonucunda, kafede müşteri olarak bulunan Gamze Karabulut ve Abdullah Demir’in Enes Kaba’nın ateş etmesi sonucunda, Mehmet Sekmen’in ise kim tarafından yapıldığı tespit edilemeyen ateş sonucunda yaralandı.

-Şüpheliler hangi suçlardan yargılanacak?

İddianamede, kafe işletmecisi Aykut Ökten’in Hakan Kaba’yı, meşru müdafaa altında hareket ederek öldürmekten ceza verilmesine yer olmadığına ve Erdinç Barutçu’yu öldürmesinden dolayı ise “Kasten adam öldürmek ve ruhsatsız silah taşımak” suçundan yargılanması talep edilirken, Abuzer Burak A.’nın olayla ilgisi bulunmayan Hamza Demirel’i yaralamaktan “Kasten yaralama ve ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından, Yasin Ertaş’ın Burak Akpınar’ı öldürmekten dolayı “Kasten adam öldürmek” ve 3 kişiye karşı da “Kasten yaralama” suçundan, Kerem Dereili’nin “Ruhsatsız silah taşımak ve Geceleyin silahla birden fazla kişi ile birlikte yağma, silahla yaralamaya teşebbüs” suçlarından, Ahmet D.’nin, “Geceleyin silahla birden fazla kişi ile birlikte yağma,” suçundan, Enes Kaba’nın, Serdar Ökten’i öldürmesinden dolayı “Kasten adam öldürmek” suçundan ve yaralanmasına neden olduğu 5 kişiden dolayı ise “Kasten yaralama suçundan”, ayrıca “Geceleyin silahla birden fazla kişi ile birlikte yağma” suçlarından, Eren Duran’ın “Geceleyin silahla birden fazla kişi ile birlikte yağma” suçundan, Suat Ağzıküçük’ün “Geceleyin silahla birden fazla kişi ile birlikte yağma, silahla yaralamaya teşebbüs, ruhsatsız silah taşıma” suçlarından, Umut Y.’nin “ Geceleyin silahla birden fazla kişi ile birlikte yağma” suçundan yargılanması talep ediliyor.

İddianamede, olayda öldürülen ve silah kullandığı belirlenen Serdar Ökten'in Kerem Dereili'yi, öldürülen Hakan Kaba'nın ise Aykut Ökten'i yaraladıkları, öldürülen Hakan Kaba, Erdinç Barutçu, Serdar Ökten ve Burak Akpınar'ın olayda ayrı ayrı silah kullandıkları, bu kişilerden Hakan Kaba, Erdinç Barutçu ve Burak Akpınar'ın ayrıca yağma eylemini işlediklerinin anlaşıldığı, ancak TCK'nın 64. maddesi gereğince ölüm sebebiyle haklarında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesi gerektiği kaydedildi.

-8 boş kartuş, 34 boş kovan bulunmuş

İddianamede yer alan bilgilere göre; kafede tarafların çatışmasında 2 adet av tüfeği ile 7 adet tabancadan atış yapıldığı ve olay yerinde 8 adet boş kartuş ile 34 adet boş kovanın elde edildiği kaydediliyor.

İddianamede; soruşturmada haklarında işlem yapılan İlyas Y., Mert S., Emre Ö., Abdullah A., Suat K., Cüneyt M., Oktay B., Emrah K., Oktay D.ve Mehmet D. hakkında "Silahla kasten yaralama, Birden fazla kişi ile silahlı yağma, Kasten öldürme" suçlarından delil yokluğu nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği bilgisi de yer aldı.

İddianamede yine olay sırasında yaralananlardan Mehmet Sekman'ı kimin yaraladığının belirlenemediği, Eyüp İ. adlı şüphelinin de elinde atış artığı bulunmasına rağmen silah kullanıp kullanmadığının net olarak anlaşılamadığı için bu kişilerle ilgili soruşturma dosyasının tefrik edilmesine karar verildiği de belirtildi.

Bu arada, yargılamaya önümüzdeki günlerde Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanılacağı bildirildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Kanalboyu'ndaki olaylarda ölenlerden Hakan Kaba (soldaki) ve Burak Akpınar (sağdaki)

Kanalboyu'nda 4 kişinin öldürüldüğü olaydan arşiv fotoğraflar

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız