SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanalboyu Kuyusu!

A- A+ PAYLAŞ

DSİ tarafından, "kesinlikle sakıncasız" açıklaması ve güvencesi olmadan Atatürk Anıtı'nın bulunduğu bölgede açılan artezyen kuyudan su çekilmesini sağlayacak pompaj sistemi de yerleştirilirken, özel sohbetlerde bunun ciddi sakıncalarının olduğunu söyleyen, başta Jeoloji Mühendisleri Odası olmak üzere ilgili sivil toplum kuruluşlarından herhangi bir açıklama gelmemesi eleştirilere yolaçıyor.

Siyasi etkilerle yönetilen sulama birliklerinin sulama suyu yetersizliğine çare olarak düşündükleri ve "sorunsuz taşıma" için de Derme Kanalı'nın hemen yanını işaret ettikleri su sondaj kuyularından biri de geçtiğimiz haftalarda Kanalboyu'nun okullar ve İnönü Stadı'na doğru girişte, Atatürk Anıtı civarında açılmıştı.

Konya'da görüldüğü gibi, çekilen sular nedeniyle arazi göçmesi olmaması için, yerleşim birimlerine uzak yerde açılması gerektiği ifade edilen, ancak DSİ tarafından bu konuda yapılan tüm eleştirilere rağmen açılmasında sakınca görülmeyen artezyen kuyuya son olarak bir de pompa yerleştirildi.

Kanalboyu'nun bir şeridinin trafiğe kapatılmasıyla gerçekleştirilen pompa yerleştirme işleminin ardından buradan çekilecek suyun, çevre için "sağlam zemin" açısından tehdit oluşturacağı öne sürülürken, DSİ bu konudaki iddialara karşı herhangi bir açıklama yapmadı.

Jeoloji Mühendisleri Odası başta olmak üzere, ilgili sivil toplum kuruluşlarından da, böylesine teknik ve önemli bir konuda herhangi bir değerlendirme ve açıklama yapılmaması eleştiri konusu oldu.

Jeoloji Mühendisleri Odası'nın konuya duyarsız kaldığı ve direkt mensuplarının uzmanlık alanında olan bir konuda dahi tepki veremediği eleştirileri giderek yoğunlaşmaya başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız