SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kanalboyu Taştepe'ye Kadar Uzatılmalı"

0
Güncellendi - 2017-01-19 04:18:50
A- A+ PAYLAŞ

CHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Taştepe Mahallesi'ne giderek, burada Kanalboyu‘ndan gelen Derme Suyu'nun, merkeze bir iki kilometre uzaklıkta, ağaçlar arasındaki bir vadide kendi başına akmasına dikkat çekerek, “Kanalboyu’nu bozup, bozup yapmayalım; uzatalım ve Taştepe’nin de bir Kanalboyu olsun, Taştepe’ye de dondurma yemeye gidelim!” dedi.

Başkan Sarıoğlu, “Bu gördüğünüz yer, merkeze, Kanalboyu dediğimiz Malatya’nın en güzel gezinti yerlerinden birine sadece bin, iki bin metre yakınlıkta. Bu vadide akan su o kanalda akan su. Bu su o kanalda el bebek, gül bebek akarken burada, sahipsiz, yetim, öksüz bir çocuk gibi, yalnız akıyor. İçindeki, çevresindeki atıkları bir görün! Çevre kirliliğini görün. Derenin içinde eski kanepeden, seyyar arabadan tutun, yatak, yorgan eskileri bile var. Her yer plastik şişe, poşet, inşaat atığı dolu. Burası aslında aramakla bulunmayacak, dünya güzeli bir yer. Ele geçmeyecek bir nimet. Bu güzelliğin ortaya çıkartılması, çevreye, Malatya gösterilmesi zor bir şey değil. “ diye konuştu.

Sarıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyükşehir Belediyemiz olmadık yerlere dünyanın parasını harcıyor. Mesela, Kanalboyuna, Kernek Parkına, İsmetpaşa Parkına mahalli servet gitti. Hem de hiç gerk yokken. Ama burası saklı bir cennet ama dokunan yok, el atan yok. Vatandaşlar çevredeki pislikten, kokudan yakınıyor. Kadınlar, yazın buralarda dolaşan, oturup-kalkan, kafa çeken kişiler olduğundan yakınıyor. “

CHP Battalgazi İlçe Başkanı Sarıoğlu, “Allah akıl fikir vermiş, Allah, yöneticilerin memleketi adaletle yönetmelerini emretmiş. Büyükşehir Belediyesi mi olur, Battalgazi mi olur buraya derhal el atmalı. Uzman bir mimarlık-mühendislik şirketine bir ‘Doğuş Projesi’ hazırlatılarak, burası bir cennet bahçesine dönüştürülebilir. Ortaya çıkarılacak güzellik Malatya’ya, çevre yolu altına, Taştepe halkına kazandırılabilir. Bu zor değil. İlgililer kentsel dönüşüm kapsamında falan diyerek, olmadık mazeretler üreterek işi savsaklamamalıdırlar. Varsa diğer projelerini erteleyip bu konuya odaklanmalılar diyorum. Bunu yaparlarsa, geleceğe iz bırakabilir, eserleriyle övünebilirler. Yoksa, daha önce yapılan önemli eserleri değiştirerek, aslından uzaklaştırarak geleceğe iyi şöhret bırakılamaz. Burada, ikibin metre kadar uzunlukta, içinde dere akan, çevresi adeta ormanlık bir vadi var. Merkeze de bağırsan sesin gidecek uzaklıkta. Yaşlı insanların bile rahatlıkla yürüyerek gezmeye gelebilecekleri yakınlıkta. Bura halkı da, gençleri de burada gezip dolaşabilir, dondurma yiyebilir, çay içebilir. İlla ki merkeze gitmek zorunda kalmayabilir. Merkezinin insanı bunaltan sıkışıklığı da gevşer. Bu çevreler değerlenir. “ diyerek sözlerini tamamladı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • mustafa akça (7 yıl önce)
    ÇEVRE YOLU ALTI SANKİ HİNDİSTAN SINIRI İNSANSANLARI 2.SINIF İNSANLAR HER TARAF MEZBELELİK MERKEZE EN YAKIN YERLER 50 YILDIR ORDA YAŞIYORUZ BİR EKMEK BÜFESİ BİLE YOK . EN HURDA OTOBÜSLERDEN 1TANE Sİ HEM TAŞTEPE YE HEM MELEKBABA YA ÇALIŞIYOR . EN KALABALIK SEMTLERDEN DİR TAŞTEPE MELEKBABA BU ZAVALLI İNSANLAR SADECE KENDİ MAHALLESİNE ÇALIŞAN BİR OTOBÜSÜ NE ZAMAN GÖRECLER UTANIN EY YETKİLİLER.....
    0
    0
    Yanıtla
  • musa (7 yıl önce)
    harika olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Cevre yolu altini guzel bi sekilde imar edip villa tipi, az katli amerikan vari bahceli evler yapilsa fahri kayahan tirt olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Başkanım konusmakla olmaz, çevreyolu altı mahallelere naptiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • mus (7 yıl önce)
    Sayin,belediye,baskanlari,gitsinler,eskisehire Buyuk,sehir,belediyesi, ne,guzel,yatirimlar, Yapmis,sehiri,guzelestirmis,porsu,cayinin,sehir Icinde,gecirerek,guzelik,saglamis,neden,kanal Boyu,batalgazi,ilcesine,kadar,gitmesi,sehire Ayri,bir,guzelik,saglar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Çevreyolu altı için çok ciddi bir proje bu mesela.Hani siyasilerimizin hep görmezden geldiği oylarının büyük bir çoğunluğunu aldıkları Çevreyolu ve altı.Gerçekten artık biz ciddi ve somut şeyler görmek istiyoruz Çevreyolu altında ki vatandaşlar olarak.Seçimden seçime yüzünüzü görmek istemiyoruz bizler için yapılabilecek ciddi projelerinizle görmek istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal (7 yıl önce)
    Başkan doğru söylüyor.helal olsun.
    0
    0
    Yanıtla