SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanalboyu'ndaki 'Kanlı Akşam'a 15 Tutuklama

0
Güncellendi - 2017-03-27 04:21:58
Kanalboyu'ndaki 'Kanlı Akşam'a 15 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Kanalboyu'nda 3 kişinin öldürüldüğü, 9 kişinin yaralandığı silahlı  çatışmayla ilgili olarak gözaltına alınan 16 şüpheliden 15'i mahkemece tutuklanırken, 1'i adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

KANALBOYU'NDA KANLI AKŞAM

Kanalboyu'nun Kernek tarafı olan Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi'ndeki bir kafede 20 Mart Pazartesi akşamı saat 19.20 sıralarında başlayan ve kafe önünde de devam eden silahlı kavga ve çatışmada, tarafların açtığı ateş sonucu 32 yaşındaki Hakan Kaba ile 31 yaşındaki Burak Akpınar ölmüş, kafe sahibi 41 yaşındaki Serdar Ökten'in de aralarında bulunduğu 10 kişi ise yaralanmıştı.

Yaralılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Devlet Hastanesi) ile Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmış, olay yeri ve çevresinde yapılan araştırmalarda çatışmada kullanılan 6 tabanca, 4 pompalı tüfek bulunmuştu.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavisi süren yaralılardan kafe sahibi Serdar Ökten, önceki gün yaşamını yitirince, olayda ölü sayısı 3'e yükselmişti.

Serdar Ökten'in cenazesi, dün Pütürge ilçesine götürülerek ilçe mezarlığında toprağa verildi.

16 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVKEDİLDİ..

Olayın ardından polis tarafından yapılan araştırma ve soruşturma sonucu, olayla ilgileri olduğu gerekçesiyle 16 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin polisteki sorgulaması Cuma sabahı tamamlandı.

Polis, şüphelileri Adliye'ye sevketmeden önce, Adliye çevresinde çok sıkı güvenlik önlemleri aldı. Adliye ve çevresinde, aralarında Özel Harekat polislerinin de bulunduğu çok sayıda polis ekibi görevlendirilirken, buraya bağlanan yollar da barikatlarla kapatıldı.

Şüpheliler Cuma günü 10.00 sıralarında Adliye'ye getirildiler.

15 TUTUKLAMA..

Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarılan 16 şüphelinin ifadelerini alan soruşturma savcısı, bu kişilerden 15'ini tutuklama, 1'ini de adli kontrolle serbest bırakılması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevketti.

Şüphelilerin Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki işlemleri, Cuma'yı Cumartesi'ne bağlayan gece yarısından sonra 02.00 sıralarında tamamlandı. Mahkeme şüphelilerden M.M.S., A.B.A., Y.E., H.D., A.Ö., E.İ., A.A., E.Ö., O.B., C.M., E.D., O.D., S.K., K.D. ve E.K. hakkında tutuklama kararı verirken, E.K. adlı şüpheliyi adli kontrol kararıyla serbest bıraktı.

Tutuklanan 15 şüpheli, polisin çok yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Malatya E Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

Adliye çevresinde Cuma sabah saatlerinden itibaren alınan güvenlik önlemleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ramazan (6 yıl önce)
    Acilen Malatya'da ciddi ,etkili önlemler alınmalı.Ortalıkta polis yok.Bugün yaklaşık 45 dk kadar çarşıdaydım.Sadece 1 tane trafik polisi otosu gördüm.Geceleri önlemler ileri derecede arttırılmalı.Suç oranı listesinin 60 lı sıralarda olan Malatyanın 2 sene de neredeyse ilk 10 a girmesi oldukça ciddi bir problemdir.Bu kadar hızlı göç alan bir kent 30 sene önceki emniyet tedbirleriyle idare edilemez.Sokaklarda saçma sapan kişiler dolaşmaya başladı.Göz göre göre bütün kuralları ihlal ediyorlar ve yetkililerden tık yok.Mafya tipli insanlardan sokaklar geçilmez oldu.Geçen görme engelli arkadaşımın Kanal boyunda ailesiyle saat 19.30 sularında gece bile değil daha (eşide görme engelli) başından geçeni anlatmaya edebim elvermiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • BEN ALİSTİM (6 yıl önce)
    İNSALLAH bu son olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (6 yıl önce)
    Adli bir olaya karışmış olan kişilerin isimlerini niye yazmıyorsunuz. Baş harflerini yazarak millete bulmaca çözdürüyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla