SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kanalın Genişliği 5 Metre Olacak"

0
Güncellendi - 2016-12-02 20:35:13
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kanalboyu ikinci etap düzenleme çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Spor ve Yaşam Merkezi, Sanat Sokağı ve Sanat Galerisi, Nikah Sarayı, Kernek Şelalesi, Hürriyet Parkı, Fahri Kayahan Bulvarı projesi, Güney Kuşak yolu Derme Suyu projesi ve Kanalboyu birinci kısım gibi düzenlemelerin ardından Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Kanalboyu ikinci kısımda düzenleme çalışmaları yapıyor.

Kazı çalışmaları yapılıyor

Atatürk Kız Lisesi ile Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ön tarafından geçmekte olan kanalda kazı çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak kanalın altına drenaj hattı döşedi. Büyükşehir Belediyesi 600 metre uzunluğundaki kanalı, hazırlanan proje kapsamında genişletiyor. Kanal 5 metre genişliğinde, 2.5 metre derinliğinde yapılacak.

Bölgeyi ayrı bir görünüme kavuşturacak çalışmanın 2017 yılının yaz aylarında tamamlanması planlanıyor. Atatürk Anıtı önündeki kavşakta köprü menfez işlerini geçtiğimiz haftalarda tamamlayan ve kavşağı kısa bir sürede hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, kanal düzenleme projesini de kısa sürede bitirmeyi hedefliyor.

Farklı bir proje

Projeyle ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapılan düzenlemenin Kanalboyu birinci etap projesinden farklı olduğunu söyledi.

Bambaşka bir görünüme kavuşacak

Malatya’nın son yıllarda hemen her alanda büyük bir gelişim gösterdiğini ifade eden Başkan Çakır, “Malatya’yı bölgesinin cazibe ve çekim merkezi yapmak için çalışmalara devam ediyoruz. Cadde ve sokaklar bir kentin gelişmişlik seviyesini gösteren yüzüdür. Biz Malatya’nın her cadde ve sokağını standartlara uygun hale getiriyoruz. Malatyalıların gönlünde ayrı bir yeri olan Kernek, Hürriyet Parkı (İsmet Paşa Parkı), Kanalboyu gibi mekânları da yeniledik. Kanalboyu ikinci etap çalışmalarına başladık. İkinci etap düzenleme projesi farklı ve güzel. Özellikle 5 metre genişliğindeki kanalımız buraya ayrı bir renk katacak.

Bu bölgemizde çok farklı proje çalışmaları yapacağız. Bölgemizde bulunan bazı okulları imzaladığımız protokollerle başka alanlara taşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Malatya’mızı ziyaret eden Milli Eğitim Bakanımız bu projemize destek verdi. Malatya’nın kalbi olan bu bölge birkaç yıl sonra bambaşka bir görünüme kavuşacak” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

kanalboyu21

kanalboyu1

kanalboyu3

kanalboyu4

kanalboyu5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • mustafa (7 yıl önce)
    beş metre kanal yapıyosunuz kaldırımı daralttıyorsunuz insanlar yolun ortasındamı yürüyecek....carmuzu yolunu yarıda bıraktınız heryer çamur bi yeri bitirin sonra bir yere geçin ey çakır.çamurda yürüyoruz sizler gibi tuvalete bile arabayla gitmiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • ferit (7 yıl önce)
    yolları iptal edelim her yere eşeklerle gidelim kesin çözüm
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet yılmaz (7 yıl önce)
    Ey Malatya belediyesi Malatya'daki trafik keşmekeşliğnin sebebi sensin.Cadde açmıştır önceki yönetim sen gelir caddenin yarısını kaldırım ya da kanal yaparsın.vatandaş arabası ile geçemesin buralardan.yola gerek yok.her tarafı o geniş kaldırımlarla döşeyin.yetmedi kanal yapın.yetmedi Çiçek dikin.yeter ki yol olmasın.fahri kayahanın ve arkasındaki yeni cadde sokakları hep öyle yapın.araba çoğalıyor belediye görmüyor.çoğalan trafiğe göre hizmet edeceğine sen tam tersini yap.bir sonraki seçimde de kazanırsın.hiç merak etme.nasıl olsa büyük reisin hatırı var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Günhan Türkdoğan (7 yıl önce)
    3-4 yılda bir kanalboyu yap boza çevrildi..? çok zarurimi 5 metre genişleteceksiniz? Bu seferde kanalı dolduracak su bulamayacaksınız..? yazık Milletin parasını çar çur etmeyi bırakın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Kanal genıs bu defa! İçinde kayıklarda gıdecekse alkışlıyorum bu defa helal olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan K (7 yıl önce)
    Nasıl olsa babalarının paralarıyla yapıyorlar ya. Eeee firma da çok. O olmadı projeyi değiş, diğer firmaya ver. Devletin parası da çok. Allah'ım islah etsin. Fakat şunu iyi bilsinler. 80 milyonun hakkı olan paraları çarçur ediyorsunuz yaa. Bir kişinin parası değil, 80 milyonun. Bunu hesabını nasıl verirsiniz artık bilmem. Benden hatırlatması. Gerçi kime diyorumki. Adamların böyle sorunu olsa böyle iş yapmazlar. Helal ne haram ne kimin umrunda.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (7 yıl önce)
    Bu devletin neçok parası böyle çarçur ediliyor .Ya kaldırım yada şuan lazım olmayan şeylere .Bir dilek yolu yıllardır bitirilemedi .İşleri her ne hikmetse kaldırım devridaimi .hagüzel şeylerde var ama adamakıllı yapın .Bir yol yapımına başlarsınız iyi ondan yap sök bir türlü bitmiyor ÇOK YAZIK HEP GARİBANIN CEBİNDEN ÇIKIYOR
    0
    0
    Yanıtla
  • macit (7 yıl önce)
    bir tane ağaç kesilirse bimer ve cimere büyükşehri ve zeki sarılar'ı şikayet edin. reis derslerini verir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Bence 20 metre kanal olmalı yol olmamalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurettin (7 yıl önce)
    Kaç defa burayı yıkıp yaptınız. Hainlik değilmiş bu. Yeter artık. Malatya sadece Kanalboyu nsan ibaret değil. Bu nasıl bir belediyecilik anlayışı. Hiç mi akıllı bir adam yok.. yazıklar olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Berk (7 yıl önce)
    Zeki sarılar yeni dahiyane projesiyle çıkmış meydana
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (7 yıl önce)
    çilesize el atmayın.öyle kalsın.aman ha. oranın ne suçu var çözemedim.yüz akı bulvarınıda yüzünüze gözünüze bulaştırırsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    Yol genişliği ne kadar ki? Kanal genişliği 5 metre olsun. anlamadım. Birileri hemen metreyi alıp ölçüm için acil olarak kanala gitsin..VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla