SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanalizasyon Hattına Denetim

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:26:55
Kanalizasyon Hattına Denetim
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bazı üreticiler tarafından sebze ve meyve bahçelerinin sulanmasında kolektör hatlarının kırılarak kanalizasyon suyunun kullanılmasına izin verilmiyor. 

Geçtiğimiz yıllarda da sulama suyu sıkıntısı yaşayan çiftçilerin kanalizasyon kolektör hatlarını tahrip ederek tarım arazilerini sulaması kamuoyunda da tepkiyle karşılanmıştı. 

2014 yılı içerisinde sıkı önlemler alan Malatya Büyükşehir Belediyesi, konu ile ilgili olarak diğer kamu kurum ve kuruluşların da katıldığı bir komisyon oluşturarak, kolektör hatlarının daha sık periyotlarla denetlenmesini sağlıyor. 

Bahar ayları ile birlikte, konuyla ilgili çalışmalar yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ), DSİ, Çevre İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Jandarma İl Komutanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü ile ortak hareket ederek, kanalizasyon suyuyla tarım arazilerinin sulanmasına izin vermiyor.

Yaz aylarında denetimlerini daha çok artıran komisyon bugüne kadar kırılan değişik noktalarda 13 kollektör hattı tespit etti. Kırılan hatların bakım ve onarımları MASKİ ekipleri tarafından yapılıyor. 

Öte yandan, komisyon tarafından yapılan inceleme sonucunda kollektör hatlarına zarar verdiği tespit edilen kişiler hakkında, insan sağlığına ve kamu malına zarar vermek suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor. 

Kolektör hatlarının en çok tahrip edilip, kırıldığı bölgeler ise şöyle; Hatunsuyu Yavru Mevki, Kaynarca Demiryolu Köprüsü altı, Hatunsuyu Palabıyık Mevki, Battalgazi Alacakapı Mahallesi ile Battalgazi Alişar Köyü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız