SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanalizasyon İle Sebze Sulaması!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, kuraklık nedeniyle sebze ve meyve bahçeleri kanalizasyon suyu ile sulanıyor.

Malatya İl Koordinasyon Kurulu'na katılan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilçede bahçelerin kanalizasyon suyu ile sulandığını Vali Halil İbrahim Daşöz'e anlatırken, "Malatya'nın basında olumsuz bir şekilde yer almasını arzu etmiyorum. Kanalizasyon suyu ile vatandaş sulama yapıyor. Bunun sorumlusu olarak Sulama Birliği olayı sahiplenmiyor. Kurumlar topu birbirlerine atarak herkes kenara çıkma gibi bir eğilim içerisinde" dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise sulama birliklerinin bilimsel olarak yapması gereken çalışmaları artık başlatması gerektiğini belirterek "Aman bu onu üzmesin, aman o bunu üzmesin, herkes böyle tribünlere oynadığı zaman bu işlerin hiç birisi olmayacak. Ankara ve İstanbul'un susuzlukta ne duruma düştüğünü gördük. Ondan sonra yarın denecek ki, 'Efendim barajda su duruyor, vatandaş burada bahçesini sulayamıyor" diye konuştu.

Battalgazi ilçesinde üretici olan Abdullah Okumuş, Haziran ayından beri sulama suyu kanalına kanalizasyon suyu verildiğini söyledi. Okumuş, bu sular ile bahçede domates, salatalık, biber ve meyve ağaçlarının sulandığını belirterek "Buradaki sebze ve meyveler götürülüp pazarda satılıyor. Geçen sene temiz su akıyordu, bu yıl hep kanalizasyon suyunu verdiler" dedi.

Ömer Pişkin ise, "Yetkililer gelip burada 2 saat dursun, bakalım kokudan durabilecekler mi?" diyerek yaşadıkları duruma tepki gösterdi. Çocuklar ise, kokudan dolayı dışarıda oyun oynayamadıklarını söylediler.

Mehmet Karakaş da ilçede temiz su ile bahçe sulanmadığını, sulamanın ya Malatya Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi'nden çıkan su ile ya da direkt kanalizasyon suyunun kanallara verilmesi ile yapıldığını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız