SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanalizasyon Robotla İncelendi, 216 Km. Temizlik Yapıldı

0
Güncellendi - 2017-11-01 05:21:47
Kanalizasyon Robotla İncelendi, 216 Km. Temizlik Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü şehrin kanalizasyon hatlarını kanal görüntüleme robotu ile incelemeye devam ediyor. Bu kapsamda son 3,5 yılda 216 kilometre hat temizlemesi ve görüntülemesi yaptı.

“Kanal Görüntüleme Robotu İle Arızaya Anında ve Hızlı Müdahale”

MASKİ Genel Müdürlüğü teknik cihazlar kullanarak yaptığı çalışmaları daha sistematik ve düzenli olarak takip ediyor. Konu ile ilgili bilgi veren Genel Müdür Doç. Dr. Özgür Özdemir şunları söyledi:

“Kanal görüntüleme robotu ile kanalları izliyor ve kontrol ediyoruz. Kanal içindeki tıkanmalar, abone bağlantısında ki arızalar, muayene ve parsel bacası tıkanmalarının tamamını kanal görüntüleme robotu ile görüntülü olarak tespit ediyoruz ve arızaya anında müdahale ederek, kısa sürede onarıyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana kanalizasyon altyapısını belirli bir standarda kavuşturuyoruz. Kanal görüntüleme robotu ve kombine kanal açma aracı ile 3,5 yılda toplamda 216 kilometre kanal temizleme ve görüntüleme çalışması yapıldı. Son teknolojik cihazları kullanarak altyapı gelişmelerini yakından takip ediyoruz. Bu sistemi kullanmadan önce hatlarda meydana gelen tıkanmalar sonucunda hattın tamamına müdahale edilerek arıza gideriliyordu. Bu nedenle çalışmalar uzun sürüyor ve maliyeti artıyordu. Kullandığımız kanal görüntüleme sistemi sayesinde arızanın olduğu bölgeyi noktasal tespit ederek, sadece o bölgede kazı ve onarım çalışması yapıyoruz. Böylece zamandan ve maliyetten tasarruf ediyoruz. Kanal görüntüleme ve temizleme ekibimiz şehir genelinde çalışmalarına devam ediyor.”

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • nerin (6 yıl önce)
    i.kaya m.işidoğru emeklilik dolmadımı hala maski size kalmaz köy hizmetleri özel idare eee yeter daaa :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam İÇİN (6 yıl önce)
    BELEDİYE ALDIĞI ARAÇLARIN PLAKASINI 44 YAPSA DAHA İYİ OLUR.
    0
    0
    Yanıtla