SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanarya Yarışması ve Sergisi

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:39:59
Kanarya Yarışması ve Sergisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Battalgazi İlçesi’nde “Kanarya Sergisi ve Ötüm Yarışması” düzenlenen törenle başladı. 

Kervansaray’da, Malatya Kanarya Sevenler Derneği tarafından Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu ve Battalgazi Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen “Kanarya Sergisi ve Ötüm Yarışması” açılış töreniyle başladı. Düzenlenen sergi açılışına katılan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bölgede ilk defa yapılan kanarya sergisi ve ötme yarışmasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Doğu Anadolu’da ilk defa gerçekleştirilen kanarya sergisi ve ötme yarışmasına Kervansaray’da ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Gürkan, “Kervansarayımızın ve Malatya’mızın böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmasından dolayı mutluyuz. Netice itibariyle biz kentimizin kimliğini, hafızasını ver kültürel değerlerini her zaman ifade ediyoruz. Bu kültürel mirası biz ne kadar korur, gelecek kuşaklara ne kadar güzel aktarırsak, şehrimizde de o kadar güzel olacaktır. Çünkü kuş sesini sevmeyen, yağmurun sesini dinlemeyen, çiçeği okşayıp, koklamayan bir insanın yaşam anlamında problemi olur. Kervansaray’daki bu güzel etkinliklerin zincir halkaları daha genişleyerek ve artarak devam edecektir” dedi.

Malatya Kanarya Sevenler Derneği Başkanı Mehmet Gezer ise, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, yarışma hakkında bilgiler verdi. Gezer, yarışmayı Malinua ve Harz Roller olmak üzere iki kategoride gerçekleştirdiklerini kaydederek, yarışmaya katılım sayısının çok yüksek olduğunu belirtti.

Yarışmanın yanı sıra Kervansaray içerisinde sergi düzenlediklerini de ifade eden Gezer, “Malinua kategorisinde 400’ün üzerinde kuş geldi. Harz Roller kategorisinde ise 50 kuş katıldı. Yarışmamız Pazar günü akşam sonuçlanacak. Dereceye giren arkadaşlarımıza kupa vereceğiz. Tabi yarışmanın yanı sıra bir de sergi düzenliyoruz. Malatyalıları sergimizi görmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Gezer, yarışmaya Ankara, Kayseri, Mersin, Malatya, İzmir, İstanbul, Konya, Sakarya, Samsun, Kırşehir ve Nevşehir’den katılımın olduğunu da sözlerine ekledi.

FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız