SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kanayan Yara"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:12:58
A- A+ PAYLAŞ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu yaşamını yitiren 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının yanarak hayatlarını kaybetmesi olayının yıl dönümü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.
 
Toplantıda konuşan Enver Kiraz, "2 Temmuz’da bundan tam 19 yıl önce Sivas'ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli kuşatılıp, onlarca yazar, ozan ve aydın yakılarak katledildi. Bu, hüzün demektir. Bu, insanlığın kabullenemeyeceği bir vahşet demektir. Bu yüzden hiçbir zaman unutulmayacaktır. Üzerinden 19 yıl geçmiş olmasına rağmen, o görüntüleri her izlediğimizde ilk günkü gibi canımız yanmaktadır" dedi.
 
"Sivas’ta gerçekleştirilen bu katliamın hesabı ortada kalmıştır" diyen Kiraz, "Göstermelik yargılamalar sonucu katliamların gerçek sorumluları yargılanmamış olup, 2 Temmuz Sivas katliamı, üzerinden geçen yıllara rağmen toplumun nazarında küllenmemekte, tam tersine toplumun kanayan yarası olmaya devam etmektedir" ifadelerini kullandı.
 
"Geçtiğimiz aylarda Sivas olaylarında firari olan sanıkların yargılanması zaman aşımına uğradı denilerek dava düşürülmüştür" diyerek açıklamalarına devam eden Kiraz, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Şu bilinmelidir ki; hukuken zaman aşımı olsa bile bu olay hiç kimsenin zihninde ve yüreğinde zaman aşımına uğramayacaktır. 2 Temmuz’da CHP il örgütü olarak bir kez daha Sivas’ta olacağız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız