SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kandil Mesajları

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:03:25
Kandil Mesajları
A- A+ PAYLAŞ

Miraç Kandili dolayısı ile İl Müftüsü ile siyasiler mesajlar yayınladılar.

Çalık'ın Mesajı.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın mesajı şöyle:

"Kandil geceleri, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği çok özel gecelerdir. 
Milletimizin asırlardan bu yana, heyecan ve coşkuyla kutladığı Miraç Kandili de böylesi gecelerden biridir. Miraç, Yüce Rabbimizle buluşma, O’nun katında yücelme ve yükselme ve bu vesile ile yüksek insani sorumluklar üstlenmek demektir. Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in hikmet dolu bu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç gecesi, Müslümanların inanç dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir.
 
Mübarek üç ayların içinde idrak etmekte olduğumuz Cumamızın ve yarın akşamki Miraç Kandilimizin İslam Alemine hayırlar getirmesini, hepimizin günahlardan affolunmuş bir şekilde Mirac’ın getirmiş olduğu müjdelere mazhar olmak ve Peygamberimizin şefaatine nail olmak ümidiyle, iki cihan saadetine kavuşmasını diliyor; tüm hemşehrilerim için aileleri ve sevdikleri ile birlikte sağlık ve sıhhat dolu günler temenni ediyorum."
 
Şahin'in Mesajı
 
AKP Milletvekili Mustafa Şahin de şu mesajı yayınladı:
 
"16 Haziran Cumartesi gününü 17 Haziran Pazar gününe bağlayan gece Miraç Kandili’ni idrak edeceğiz. Bu gece, Peygamberimizin bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakk'ın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen Miraç Gecesi'dir. Recep ayının 27. gecesinin tanık olduğu bu büyük buluşma bizlere insanın ilahi rızaya ve desteğe ulaştığında akıl ve idraki zorlayan nice üst derecelere ulaşabileceğini gösterdiği gibi mana aleminde yükselip ilahi rahmet ve huzura erişmenin öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten, her şeyin sahibi olan Yüce Allah’a bağlılık ve boyun eğmeden geçtiğini de hatırlatmaktadır.
 
Manevi duygularımızı canlandıran, iç dünyamıza doğru bir yolculuk yaparak kendimizi sorgulamamızı sağlayan kutsal gün ve geceler, bizlere, iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimizi yenileme, geleceğimizi Allah'ın rızası doğrultusunda planlama fırsatı sunar. Unutmayalım ki, içtenlikle yapılan dua kendimizi bulma ve bilmenin, bize 'şah damarımızdan daha yakın olan' Yüce Allah'ın huzuruna kabulün en güzel yollarından biridir. Bu mübarek gecede Yüce Allah'a açılan ellerin ve yapılan duaların, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz eder, İslam aleminin ve tüm hemşerilerimin Miraç Kandili'nin hayırlara vesile olmasını dilerim."
 
Çakır'ın Mesajı
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır bir mesaj yayınladı. 
 
Belediye Başkanı Çakır mesajında şunları söyledi; 
 
"Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Miraç Kandili’nin, Kadir Gecesi’nden sonra en önemli gece olduğunu belirterek şunları söyledi:
 
Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği ve yükseliş olarak da anılan Miraç gecesi, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu gecede, yaradılış gayemizi hatırlayarak, insanlığa ve kendimize faydalı olmada yükseliş yarışına girmeliyiz. Dostlukta, kardeşlikte, yardımlaşmada, merhamette, iyilikte yükselmemiz; huzurlu ve barış dolu bir dünya oluşmasına büyük katkı sağlayacaktır.
 
İnanıyorum ki, Miraç gecesi, gönlümüzde bu yönde bir meşale tutuşturarak, kaybolmaya yüz tutan manevi değerlerimizin, insani hasletlerimizin hatırlanmasına ve yükselmesine vesile olacaktır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum."
 
Akın'ın Mesajı
 
AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın da bir mesaj yayınladı ve şöyle dedi:
 
"Bir Miraç kandilini daha idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. 
 
Bu gece, Miraç Gecesi'dir.
 
Bu  gece kutsal kitabımızla bize bildirilmiştir.
 
Miraç, bir yükseliştir.  Kulun Allah’a yükselişidir. Miraç, sadık ve samimi bir iman, ibadet ve taat, ihlas ve takva, güzel huy ve ahlâk, hayır ve hasenat, hak ve hakikat, doğruluk ve dürüstlük, adalet ve sevgi, merhamet ve şefkat, dostluk ve kardeşlik, sabır ve sebat, fedakârlık ve cömertlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi fazilet ve erdemler ile yükselmektir. 
 
Bu vesileyle  bireyin, toplumun ve  bütün insanlığın yükselişi üzerinde yeniden düşünmeliyiz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle kardeşlerimin miraç kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını diler, saygılarımı sunarım."
 
Müftü'nün Mesajı
 
Malatya İl Müftüsü Haccı Yusuf Gül de, “Bu fırsatları ganimet bilerek lehimize çevirmeli, geçmişteki hata ve kusurlarımızdan dolayı tövbe ve istiğfar etmeli, pişmanlık gözyaşları dökmelidir” dedi. 
 
16 Haziran 2012 Cumartesi gününü pazara bağlayan gecenin Miraç Kandili olması nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada bu gecenin iyi değerlendirilmesini isteyen Malatya İl Müftüsü Haccı Yusuf Gül, “İsra ve Miraç mucizesi, Yüce Allah'ın sonsuz kudretinin eserlerini göstermek için Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'ya (sav) bahşettiği manevi yükselişi ve huzur-u ilahiye kabul edilişi ifade etmektedir. İnsan idrakinin aciz kaldığı bu kutsal yolculuk iki aşamadan meydana gelmektedir. İsra ve Miraç. İsra suresinin ilk ayetinde bu yolculuğun birinci aşaması şöyle anlatılmaktadır; "Hz. Peygamber'in (sav) bu mucizesi, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, yücelmenin, yükselmenin maddi ve manevî olarak kalkınmanın, gönül ve ruh dünyasının temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğine işaret etmektedir. Gerçek anlamda gönül ve ruh temizliğinin yolu da Yüce Allah'ın emirlerine bağlılık, çalışmak ve O'na boyun eğmekten geçer. O'na boyun eğmek ise; emirlerini yerine getirmek, yasaklarından uzak durmakla mümkündür” ifadelerini kulladı.
 
Gül, “Rabbimizin bizden yerine getirmemizi istediği emirlerinden biri müminin miracı olan namaz ibadeti de bu gece farz olmuştur. Her an Allah'ın gözetim ve denetimi altında olduğu bilinç ve şuuru içerisinde olan insanın, hayatının farklı bir anlamı vardır. Hayatının farkına varan insan ise kin tutmanın, bencilliğin, kıskançlığın, haset ve fesadın, çıkar peşinde koşmanın, düşmanlık beslemenin, insan haklarına saygısızlığın manevi olarak kalkınmamıza, yükselmemize ve yücelmemize en büyük engel olduğunun farkına varacaktır. İşte bu kutsal gün ve geceler, bizlere ferdi ve içtimai hayatımızda iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimize çeki düzen verme, kendimize gelme, kendimizi yenileme, ümitsizlikten kurtulma, geleceğe ümitle bakma fırsat ve imkanı vermektedir. Bu fırsatları ganimet bilerek lehimize çevirmeli, geçmişteki hata ve kusurlarımızdan dolayı tövbe ve istiğfar etmeli, pişmanlık gözyaşları dökmeli, dünyada olup biten kötülüklerin son bulması, akan kan ve gözyaşlarının dinmesi için O'na dua etmeliyiz. Bu vesile ile halkımızın Miraç Kandilini en kalbi duygularımla kutluyor, yapacağımız ibadet, dua ve niyazlarımızın kabul görmesini, Müslümanların, birlik ve beraberliğine, milletimizin ve bütün insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Yüce Allah'tan temenni ve niyaz ediyorum” dedi. 
 
Gürkan'ın Mesajı
 
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da yayınladığı mesajda, "Miraç, insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin yaptığı mukaddes ve manevi bir yolculuktur. 
 
Lütuf ve ikramlarla dolu olan bu gece; birlik ve beraberliği, dayanışma ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye, kendimizi ve yaptıklarımızı bir daha gözden geçirip, tartmamıza vesile olan gecelerdir. 
 
Bu özel gecenin bize sunulmuş birer fırsat olduğunu unutmamalı, Rabbimizin sonsuz merhamet kapısını dua ve niyazla çalmalıyız. 
 
Bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerim başta olmak üzere tüm İslam Âleminin mübarek Miraç Kandili’ni kutluyor, bu özel gecenin insanlığa sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum”dedi.
 

Yıldız'ın Mesajı 
 
Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Arif Yıldız ise kandil mesajında şunları söyledi; 
 
"Yüce Allah İsra suresi 1. Ayette; “Kulu (Muhammed’i) geceleyin Mescid-i Haram’dan, kendisine bazı ayetlerimizi göstermek üzere, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı çok yücedir. Şüphe yok ki, her şeyi en iyi bilen ve gören O’dur” buyuruyor.
 
Kıymetli Malatyalılara, Aziz Türk Milletine ve bütün İslam Dünyasına..
 
Feyziyle, bereketiyle, coşkusuyla şeref bulduğumuz üç mübarek ayın, gönülleri aydınlatan, ruhlara yükseklik veren, Rabbimize ve kendimize daha da yakınlaşmamıza vesile olan nûranî iklimini teneffüs ettiğimiz günlerini idrak ediyoruz. Nefsimizin ağırlıklarını terk ederek Yüce Mevla’ya yükselmesinin derin vecdi; gönüllerimizin Efendimiz Hz. Muhammed aleyhisselamın nuruyla yıkanmasının huzuru içindeyiz.
 
Yeryüzüne Hak’kı ve hakikati hakim kılmanın biricik yoludur Azîz ve Kerîm olan Allah’a miraç eylemek. Her anımızın bir miraç olduğu bilinciyle hareket etmek. Peygamber Efendimiz’in eline yapışmak ve hiç bırakmamak. Onun yürüdüğü ve yürütüldüğü bütün yollarda azimle, korkusuzca, merhametle, azametle yürümek. Namazlarımızın her rükûsunun bize hediye edilmiş bir cennet olduğunu, her secdesinin de alnımızda parıldayan bir kulluk şerefi olduğunu daima hissetmek ve yaşamak…
 
İnsanlığa bahşedilmiş olan bu mübarek gece ile yürüyüşümüzün, şeksiz-şüphesiz bir imanla Allah Teâlâ Hazretlerine olacağını, kulu ve elçisi Hz. Muhammed Mustafa’nın miracıyla aydınlanacağını bilmekteyiz.
 
Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanlığı olarak Mirac’ın, bütün dünyadaki zulümlerin sona ermesine, insanlığın huzur ve saadetine, İslam âleminin izzet ve şerefli günlerine avdet etmesine ve büyük Türk Milletinin Allah’ın âlemlere üstün kılacağı bir millet ve parlak ikbaline vesile olmasına ilişkin niyaz ve dualarımızı milletimizle ve hemşerilerimizle paylaşıyoruz. Miracınız mübarek olsun."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız