SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kandil Mesajları

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:14:43
Kandil Mesajları
A- A+ PAYLAŞ

Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan gece idrak edilecek Berat Kandili dolayısı ile mesajlar yayınlandı. 

Müftü Vekili

Malatya Müftü Vekili Cengiz Yağcı, insanlara verilen eşsiz bir fırsat olan Berat Kandili'nin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi. 

Yağcı, yaptığı yazılı açıklamada, Berat'ın suç ve cezadan kurtuluş, af ve arınma demek olduğuna dikkati çekti. 
 
Ramazan ayını müjdeleyen mübarek gecelerin sonuncusu olan Berat Kandili'nin duaların reddedilmediği 5 geceden biri olduğunu anlatan Yağcı, ''Bu gece ilahi rahmetin coştuğu bir gecedir. İnsanlara verilen eşsiz bir fırsat olan bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor'' dedi. 
     
Hazreti Peygamber'in Şaban ayının çoğu günlerini oruçlu geçirdiğini, geceleri de diğer gecelerden çok farklı bir şekilde ihya ettiğini aktaran Cengiz Yağcı, ''Berat gecesi, Kuran ile yeniden buluşma, Hazreti Peygamber'in eşsiz öğütlerine kulak verme ve O'nun sünneti ile hayat bulma fırsatı vermektedir. Sevgili Peygamberimizin bu gece bolca yaptığı 'Allah'ım azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum' mealindeki duası ile Yüce Rabbımıza yakarma zamanıdır'' ifadesini kullandı. 
     
Yağcı, başta Malatyalılar olmak üzere, Türk milletinin ve bütün İslam aleminin Berat Kandili'ni kutlayarak, bu gecenin insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını diledi. 
Milletvekili Şahin

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin yayınladığı mesajda şunları belirtti; 

"Üç ayların girmesiyle idrak etmeye başladığımız bu tür mübarek gün ve geceler, manevi hayatımızda öze dönme ve kendimizi yenileme fırsat sunan, toplumda birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yoğun bir şekilde yaşanmasını sağlayan, ilahî af ve mağfiret niyazlarını zirveye taşıyan bereket yüklü zaman dilimleridir. Bu mübarek gecenin bize sunduğu manevi iklimde beratımızı almamızın Yüce Rabbimizin ilahi mesajına kulak vermekle, ahlakî erdemleri hayatımıza yansıtmakla mümkün olacağını bir kez daha anlarız; başkalarının hak ve hukukuna riayetin temel dini ödevlerimizin olduğunu, harama el uzatmanın, kul hakkı ihlalinin bizi ilahi mağfiretten uzaklaştıracağını biliriz. Yaradan'ına, kendisine, yakın - uzak çevresine ve bütün insanlığa karşı sorumlulukları bulunan bir varlık olduğumuzu bu gecede tekrar hatırlar, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgularız.
 
Toplumları derinden sarsan sayısız sorunun yaşandığı günümüz dünyasında, huzur ve barışın, insanlık onuruna yakışır aydınlık bir geleceğin inşası için hepimize ciddî görevler düşmektedir. Bu yüzden hayatı daha yaşanabilir kılmak ve birbirimizin yükünü azaltmak için ailevi ve sosyal ilişkilerimizde sevgi, yardımlaşma, merhamet ve hoşgörüyü öne çıkaralım; böyle feyizli ve bereketli gecelerde anne ve babamızın hayır dualarını alalım ve çevremizle insanî ilişkilerimizi daha da güçlendirelim. Sevinçleri ve nimetleri paylaşmayı, zayıfların ihtiyaçlarını gidermeyi, muhtaçların dertlerine derman olmayı ve acıları dindirmeyi öğrenelim ve hayata geçirelim.
 
Bu duygu ve düşüncelerle bütün hemşerilerimizin Beraat Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecede Yüce Allah'a açılan ellerin ve yapılan dua ve yakarışların, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.Bu duygu ve düşüncelerle Malatyalı hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecede Yüce Allah'a açılan ellerin ve yapılan dua ve yakarışların, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, nsanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim."
 
Akın'n Mesajı
 
Malatya Milletvekili Hüseyin Cemal Akın da şu mesajı yayınladı:
 
"Kandil geceleri insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir.
 
Berat kandilinin ise toplum hayatımızda çok özel ve önemli bir yeri vardır. İnsanlarımızın, Yaradan'a daha derin bir şükür imkanı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum.
 
Bu vesileyle Hemşehrilerimin, ülkemizin ve İslam aleminin Berat kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını diliyorum."
 
Çalık'ın Mesajı
 
Berat Kandili dolayısı ile Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın yayınladığı mesaj şöyle; 
 
"Ramazan ayının müjdecisi, Yüce Allah'ın engin af, mağfiret ve rahmetiyle dolu çok kutlu ve mübarek Berat Kandili'ni bir kez daha idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah'a sığınarak günahlarından arındıkları, ilahi lütuf ve bereketlere eriştikleri müstesna zaman dilimlerinden birisi olan Berat Kandili'nin tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını diler, değerli Malatyalı hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve İslam aleminin kandilini kutlarım"
 
 
Başkan Çakır'ın Mesajı; 
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın Berat Kandili dolayısı ile yayınladığı mesaj şöyle; 
 
"Kandiller; Müslümanların yaradanın affına sığınarak, yaşamımızdaki artılarla eksilerin muhasebesini yapma adına, bizlere önemli fırsatlar sunmaktadır.
 
İnsanlarımızın gönül dünyasına ışık tutarak, günahlarından arınmasına vesile olan Berat Kandili, diğer kandiller gibi, bizler için vazgeçilmez bir öneme sahiptir.
 
Berat Kandili de af dilenmenin yanı sıra, insanlar arasındaki dargınlıkları gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için büyük bir fırsattır. Vicdani bir muhasebe yaparak, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmak, barış, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmek için çaba harcamak, hepimizin ortak gayesi olmalıdır.
 
Bu düşüncelerle başta hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzurlara vesile olmasını diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız