SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kandil Mesajları

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:28:11
Kandil Mesajları
A- A+ PAYLAŞ

3 Şubat Cuma gününü Cumartesi'ne bağlayan gece Hicrî takvim itibariyle Mevlid Kandilinin idrak edilecek olması dolayısı ile mesajlar yayınlandı. 
 
MİLLETVEKİLİ ÖZ
 
AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, yayınladığı mesajda şunları söyledi; 
 
"Alemlere rahmet olarak gönderilen  Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) in doğumunun sene- i devriyesi olan bir Mevlid Kandiline daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
 
Yeryüzünde hakkin, hukukun ayaklar altına alındığı; cehaletin, zulmün, ahlaksızlığın zirve yaptığı, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir dönemde  gelerek "Ben güzel ahlâkı tamamlamak üzere geldim " buyuran, aldığı İlahi mesajla bütün kâinata ve çağlara adaleti, erdemi, fazileti, hakkı, hukuku, sevgiyi, merhameti, şefkati ikame etmeye çalışan bir Peygamberin ümmeti olmanın şerefini ve onurunu yaşıyoruz.
 
Unutulmamalıdır ki; O' nu sevmek onun ahlakı ile ahlaklanmak ve O' nun sahip olduğu erdemi, fazileti, sevgiyi, merhameti, değerleri sahiplenmek ve yaşamak ile mümkündür.
 
Bu duygu ve düşüncelerle; başta butün hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve İslam aleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyor, Kandilin birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize vesile olamsını diliyor, dualarınızın kabulü için dua ediyor, herkesten bu vesile ile dua istirham ediyorum."
 
MİLLETVEKİLİ AKIN..

 
AKP Malatya Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Hüseyin Cemal Akın, Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Akın, Mevlit Kandili'nin, Hz. Muhammed'i ve O'nun bütün insanlığa getirmiş olduğu mesajı, layıkıyla anlamak için önemli bir vesile kabul edilmesi gerektiğini bildirdi.
 
Akın, “Yüce Peygamberimizin doğumunu kutladığımız bu kandil gecesinde, Peygamberimizin yüksek ahlakı, fazileti, adalet ve doğruluğu ülkemizin her yerinde camilerde, evlerde ve çeşitli mekanlarda büyük bir coşku ile kutlanmaktadır” dedi. 
 
Akın şunları söyledi: “Kandillerin toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. İnsanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlit Kandili de bu özel günlerin en başında yer almaktadır. Sevgili Peygamberimizin doğumuyla birlikte, insanlığın önünde aydınlık bir devir açılmıştır. İçinde bulunduğumuz çağda da, O'nun öğütlerine, telkinlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Bu bakımdan Mevlit Kandili'ni, Peygamber Efendimizi ve onun bütün insanlığa vermiş olduğu mesajı layıkıyla anlamak için önemli bir vesile kabul etmeliyiz. Tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Mevlit Kandili'ni tebrik eder, birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni eder, hemşehrilerimin Mevlit Kandili’ni kutlar saygılarımı sunarım.”
 

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN
 
AKP Milletvekili Mustafa Şahin'in kandil mesajı şöyle:
 
"Kandiller, yardımlaşma, ibadet, dua, sevgi ve şefkat günleridir. Mevlid Kandili, Allah (C.C.)’ın elçisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in kâinat ufkundan bir güneş gibi doğduğu gündür.
 
İslam dünyasında, Hazreti Peygamberin dünyaya geldiği gece Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır. Hazreti Muhammed (S.A.V.) Yüce Allah'tan bir rahmet olarak insanlığa gönderilmiş, inananların gönüllerinde taht kurmuştur.
 
İçinde bulunduğumuz çağda da, O'nun öğütlerine, telkinlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz.
 
Bu mübarek gecelerde Cenab-ı Hakk,  af ve mağfiret kapılarını sonuna kadar açar. Bu gece günahlarımızın affı için, O’na layık bir ümmet olabilmek için dua edelim. Dünyada bütün zulme uğrayanların kurtuluşu için dua edelim. Güçlülerin değil, haklıların hakim olduğu bir dünya için dua edelim.
 
Ülkemizden başlayarak tüm İslam coğrafyasında  ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olması dileklerimle, Tüm İslam aleminin mübarek Mevlid Kandilini tebrik eder, bu kutlu gün ve gecelerin hayırlar getirmesini yüce Allah’dan niyaz ederim."
 
BAŞKAN ÇAKIR
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Mevlid Kandili dolayısı ile ilgili yayınladığı mesajda, " Tüm İslam alemi olarak Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandili gibi çok müstesna bir güne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamberimizi anlatan en güzel kavram hiç şüphesiz rahmettir. Acı, gözyaşı ve zulmün maalesef her geçen gün arttığı günümüzde, Peygamberimizin merhamet etmeye ve müsamaha göstermeye yönelik insanlığa sunduğu zengin mirastan yararlanmak ve sosyal yapımızda meydana gelen sorunların çözümünde bu değerleri harekete geçirmek gerekmektedir. Bu hareket, çocuklarımızın gözetilmesini, insanlara değer verilmesini, yaşlılara saygı gösterilmesini, hastaya, yoksula, düşküne yardım ederek, insanlık onuruna yakışır bir yaşam ortamı sağlanmasıdır.
 
Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandili’nin; tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olmasına vesile olması dileklerimle, başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum."ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız