SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kandil'e Hava Operasyonu...

A- A+ PAYLAŞ
Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nden bu akşam ard arda F-16 savaş uçakları havalandı. Kuzey Irak'a yönelik başlatılan hava operasyonunda F-16 savaş uçaklarına F-4 savaş uçakları destek verdi. Kandil Dağı ve çevresindeki PKK'nın üst düzey yöneticilerinin bulunduğu 4 ayrı kamp vuruldu. Operasyonu düzenleyen savaş uçakları saat 23.30 sıralarında üslerine döndü.
 
Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'ta bulunan kamplarının Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı ve Malatya Erhaç Hava Üssü'nden kalkan F-16'ların yanı sıra operasyonlara F-4 savaş uçaklarının da destek verdiği belirtildi.
 
UÇAKSAVARLAR ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, jetler, terör örgütünün Kuzey Irak'taki Kandil, Zap, Hakurk. Metina, Haftanin, Hinera ve Sideka kamplarını eş zamanlı olarak bombaladı. İddiaya göre, operasyonlara 30'dan fazla jet katıldı. Jetler, önce PKK'nın en büyük kampı olan Kandil ve Zap'taki uçaksavar bataryalarını hedef aldı. Burada bulunan 17 uçaksavar bataryası bombalanarak etkisiz hale getirildi. 
 
YÖNETİCİLERİN BULUNDUĞU KARARGAHLAR DA VURULDU
Operasyonda PKK'nın elebaşları Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan'ın ayrı ayrı bulunduğu belirtilen Kandil Dağı ve çevresindeki 4 ayrı kamp da hedef alındı. Burada teröristlerin barındığı ana karargahlar yoğun bombarduman altına alındı.
PKK kamplarına yönelik düzenlenen hava harekatında ölü ve yaralı sayısı hakkında henüz bilgi alınamadı. 
 
İRAN İDDİASI
Diyarbakır ve Malatya'dan kalkan savaş uçaklarının Kandil Dağı'nı yönelik operasyonda alınan özel izinle İran hava sahasının da kullanıldığı ileri sürüldü. İran hava sahasını kullanan uçakların özellikle Kandil Dağı'nın arka kısmından bombalama yaptığı iddia edildi.
 
Ancak, resmi makamlar operasyonda İran hava sahasının kullanıldığını doğrulamadı. 
 
ROJ TV OPERASYONA GENİŞ YER VERDİ
Kuzey Irak’taki Kürt kanalları ve terör örgütü PKK’nın yayın organı konumundaki Roj TV, Türk savaş uçaklarının bu akşam düzenlediği operasyonu geniş olarak verdi.
 
Roj TV, operasyonu son dakika anonsu ile ekranından duyururken, Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani’ye bağlı Kürdistan TV, Irak Devlet Başkanı ve Kürdistan Yurtsever Birliği lideri Celal Talabani’ye bağlı NRT ve Kurtsat kanallarının yanı sıra KNN kanalları da hava operasyonuna geniş yer verdi.
 
Kurdistan TV, yerel saatle 21.00 sularında sınırı geçen Türk Hava Kuvvetleri’ne ait 15 kadar savaş uçağının bölge sınırları içerisinde yer alan Kandil, Qesrik, Sideka, Gilka, Zap, Haftanin, Xınere, Hakurk, Dola Şehidan, Metina, Kani Masi ve Yukarı Berwari alanlarını bombaladığını aktardı. Hava operasyonlarında can kaybı olup olmadığı konusunda henüz net bir bilgi elde edilemezken, bombalanan alanlarda yaşayan halkın büyük bir kaygı ve panik içinde olduğu belirtildi.
 
UÇAKLAR ÜSLERİNE DÖNDÜ
Diyarbakır 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8’inci Ana Jet Üssü ve Malatya Erhaç Üssü’nden havalanarak PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarına hava operasyonu düzenleyen savaş uçakları saat 23.30 sıralarında üslerine döndü.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız