SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanı Donduran İtiraflar!

A- A+ PAYLAŞ

18 Nisan 2007 günü Malatya'da Zirve Yayınevi'nde yaşanan vahşetle ilgili zanlılara polis tarafından yaptırılan tatbikatın görüntüleri ortaya çıktı.

Kan donduran diyalogların yaşandığı tatbikatta zanlıların ifadelerinden bazıları şöyle:

Cinayet sonrası, 3. kattan atlayıp yaralanan Emre Günaydın, 1 ay sonra olay yerinde ifade verdi. Suçlamaları reddeden Günaydın, bir sigara içti ve şunları söyledi:

- Abuzer'le geldim, sonra arkadaşlara gelin diye mesaj çektim. Zili çaldık. Kapıyı biri açtı. Girince Necati ile merhabalaştık. Sohbet etmeye başladık. Uğur ve Necati önümüzde oturuyordu. Ben bağırırlarsa ağızlarına şey yapayım diye lavabodan havluyu aldım. Elimde bıçakla geldim. Yat dedim, Abuzer silah çıkardı.

- Aramızda Hıristiyanlıkla ilgili konuşmalar oldu. Lozan Antlaşması'na göre bu tür faaliyetlerde bulunmanız yasak değil mi? dedim. '953 kiliseniz var' dedim, inkar etmedi. Necati'yi yatırdım boğazına bıçağı dayadım. Bıçağı geniş salladım. Alman'ın elinde küçük bir sustalı bıçak vardı. Geri çekildim kendimi korudum. Abuzer ile Hamit onu yakaladı. Yere yatırdılar. Üçünün ellerini bağladık.

- Abuzer, Necati'nin ağzına vurdu. Bayılmış gibiydi. Alman'ı yatırmadan önce elimdeki havluyu boğazına dayayıp ters yatırmak istedim. Hepsinin elleri ayakları bağlı. Abuzer'in 'Sen ne yaptın' deyip Necati'ye bıçak soktuğunu biliyorum.

- Kana karşı biraz şeyim var, bakamadım. Alman'a 'Fuhuşa düşürdüğünüz kızların hesabını size Allah soracak, ben değil' dedim, tokat attım. Salih koşarak Alman'ı devirdi. Abuzer ve Salih bıçakladılar. Uğur'un beline Salih'in bıçak sapladığını hatırlıyorum. Uğur'un 'Mesih Mesih' diye bağırdığını biliyorum. Cuma ile Hamit silahları tutuyordu. Alman'a bıçak salladım ama girmedi. Alman'a Hamit'in bıçakla şey yaptığını biliyorum. Arkalarında kim olduğunu öğrenmeye çalıştım. Kimse rahatsız etmesin diye bilgisayardan 'tadilat var' çıktısı aldım.

- Ben yapmadım. Tavuk kesmiş bir insan değilim. Kaldı ki boğazını niye keseyim abi? İkisini yere dizerim onunda kalbine, diğerinin de kalbine kalbine sokarım. İnsanlık dışı boğazını kesmek falan bu insan yani abi dayanılır mı boğazını kesmeye.

- Salih Necati'yi boğarken ben 'Manyak mısın' dedim.

- Arkalarında gizli servis varsa öğrenmeye çalıştım. Hepsini konuştuktan sonra internetten Kur'an CD'si dinletecektim.

NASIL DÜŞTÜM BİLMİYORUM

- Amacım öldürmek değildi arkalarında kim var öğrenmekti. Sonra zil çaldı. Abuzer'in 'polis polis' dediğini biliyorum. Camdan baktım. Aşağıdan yukarı bakıyorlardı. Sonra balkona geldim. Bunun vicdan azabını mı çekip acaba intihar mı ettim yoksa düştüm mü hatırlamıyorum.

Abuzer Yıdırım:

- Böyle olmayacaktı böyle dememişlerdi

- Sabah iki kez geldik kimse yoktu. Üçüncü gelişimizde biri açtı kapıyı. Salih ve diğerleri aşağıdaydı. Yukarı çıktılar. Uğur, Necati'yi aradı o da geldi. Sohbet ettik. Diğer odadan Salih girdi, 'Uzun boylu olanda silah var, gidelim' dedi. Necati, 'Hıristiyan olursanız evlatlarınız için iyidir' dedi. Müslüman çocuklarının öldürüleceğini söyledi.

- Emre, Alman'ın boynuna bıçak dayadı. 'Kimse çocuklarımızı öldüremez' dedi. Uğur, arkamdan bir tane vurdu. Salih, Uğur'u yatırdı. Üzerimizde kurusıkı vardı. Necati'leri bağladıktan sonra misyonerlikle ilgili belge aramaya başladım. Çekmeceleri açtım. CD'leri aldıktan sonra tekrar odaya gittim. Uğur bağlıydı. 'Hem bize Hıristiyanlık teklifinde bulunuyorsunuz, hem çocuklarımızı öldüreceksiniz hem de bana vurdun' dedim eğildim.

- Uğur'a vurdum, ağzından elime kan geldi, midem bulandı. Lavaboya gittim. O sırada Emre geldi, eli kanlıydı. 'Ne oldu' dedim. 'Çocuklarımızı öldürecekti, daha ölmeyecekler' dedi. Odaya girdim Necati'yi yerde görünce ağladım diğer odaya kaçtım. Ağlayarak çekmeceyi açmaya çalıştım. Biran önce bilgileri alıp gitmek istedim. Hamit bir şey bulduğunu söyledi. Emre, Uğur'a 'Müslümansın, Sünnisin. Çocuklarımızı onlar gibi kesmezsin, niye Hıristiyan oldun' diye sordu. Böyle dememişlerdi, böyle olmayacaktı.

Salih Gürler:

- Hamit, Cuma ve ben çıktık. Abuzer ile Emre yayınevine çıkmıştı. Uğur aramıza oturdu. 2 dakika sonra yabancı uyruklu kişi geldi. Misyonerlikle ilgili konuşmaya başladık. Emre sigara izni istedi. Necati 'İçme, dayan gençsin' dedi. Emre lavaboya gidip geri geldi. Yabancı uyruklu şahsın yanında bıçağı çekti. Gayri ihtiyari kalkıp bıçakları çektik. Cuma, Uğur'un ellerini bağladı. Emre mutfaktan havlu getirip üçe böldü. Birini Uğur'un, diğerini yabancı uyruklunun ağzına bağladı. Necati baygın yatıyordu. Ona bağlamadı.

- Abuzer arka odada Emre ile bilgilere bakıp geri geldi. Emre, Uğur'a 'Seni araştırdım, bunlar gibi değilsin' dedi. Uğur 'Kafama silahı daya rehine olarak çıkar' dedi. Emre bana 'Necati'yi boğ' dedi. Yerde ip vardı, aldım ama boğmadım. Emre yanıma gelip bıçağı sallamaya başladı.

- Kanı görünce kendimden geçer gibi oldum. Yabancı uyruklu kişinin yanına geldim, şoktayım. Emre yanına çağırdı. 'Tut' dedi. Elimde bıçak vardı. Emre sallamaya başlayınca ben de bıçağı tuttum ama elimi kesti. Emre'ye 'çıkalım' dedik, 'Hayır, ben bunların arasında devamlı bulundum beni tanıyorlar. Çok rahat bulurlar, öldürmem lazım' dedi. Necati ile yabancı olanı öldürmüştü. Sonra Uğur'un başına havluyu geçirdi. Bağırmasın diye üstüne çullandık. Polis geldi. Telaşa bindik. Hepsi balkona kaçtı. 'Emre düştü' dediler, teslim olduk.

Hamit Çeker:

- SALİH, Abuzer, Cuma ve ben yan yana oturuyorduk. Emre karşımızdaydı. Bir süre konuştuk. Telefon çaldı. Necati telefondan sonra geldi. Onunla da tanıştık. Fikir tartışmaları yaşandı.

- Emre köşeden giderek Necati'nin üzerine atıldı, elinde bıçak vardı. Sonra Alman'ı yere yatırıp bağladı. İçeri gittim. Dolaplara, kutuya baktım. Abuzer bilgisayarlarla uğraşıyordu.

- Emre 'arkanızda kim var' dedi. Uğur buranın kapatılacağını söyledi. O sırada kapı çaldı. Kadınla adam gelmişti. Arkadaşlardan birisi 'Kaçalım' dedi. Emre 'Öldürmeden olmaz' dedi. Salih iple Necati'nin boğazını bağladı. Emre de bıçakla ensesine vurdu. Sonra Alman'a geldi, üstünü örttü. Uğur'un sırtından bıçaklandığını gördüm ama kimin yaptığını hatırlamıyorum.

- İçeri geldiğimde Alman'ın kafasından kan akıyordu. Salih yanında duruyordu. Dedim 'ne yapıyorsunuz . Biz öleceğimize onlar ölsün' dedi. Kapı çaldı, bir adamla kadın vardı. Yerde yatan Uğur, 'X'dir o deyip aradı, yanlış bilgi verdi, gittiler.

- İçeri geldim Emre, Uğur'un üzerine, Salih de öldürmesin diye Emre'nin üzerine çöktü. Emre o sırada boynunu kesmiş. O sırada kapı çaldı, polis olduğunu görünce telaşlandım balkona kaçtım. Beyaz borudan tutunarak aşağı inecektim. Aşağı baktım, Emre yerde yatıyor. Millet toplanmış. Birinci katın balkonuna atladım. İki kadın vardı başımda sonra kapıdan çıkarken polisler yakaladı.

- İlk geldiğimizde ben de silah vardı ikinci gelişimizde Emre aldı. Necati'yi Cuma bağlarken yanındaydı. Emre diğer yanda. Salih de diğer yanda bağlıyordu.
5 zanlı, çelik yeleklerle binaya getirildi. Tatbikat sürerken çevrede de geniş güvenlik önlemleri alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız