SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kanı Yerde Bırakmadık, Bırakmayacağız"

0
Güncellendi - 2017-07-18 03:31:41
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatyalı 15 temmuz şehitlerinin ailelerine gönderdiği mektupta; “15 Temmuz destanındaki kahramanlığını unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehidimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız.” dedi.

Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıldönümü nedeniyle şehitlerin ailelerine mektup gönderdi. Bakan Tüfenkci, Şehit Ahmet Kocabey’in eşi Başak Kocabey’e, Şehit Erhan Dündar’ın Annesi ve Babası Ümmühan ve Ramazan Dündar’a,  Şehit Ramazan Sarıkaya’nın eşi Zeynep Sarıkaya’ya,  Şehit Zekeriya Bitmez’in eşi Serpil Bitmez’e,  Şehit Engin Tilbaç’ın Annesi ve Babası Bedriye ve Murat Tilbaç’a, Şehit Fuat Bozkurt’un Annesi ve Babası Sebahat ve Hasan Bozkurt’a mektup gönderdi.

Mektubunun girişinde şehitler için “Kahraman” vurgusunu yapan Bakan Tüfenkci; “Üzerinde yaşadığımız, özgürce nefes aldığımız bu aziz topraklar şehitlerimizin kahramanlıkları sayesinde ayaktadır.Şehitlerimizin kanından rengini alan ay yıldızlı al bayrağımız da şehit ve gazilerimizin bize emanetidir. Şairin dediği gibi “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” anlayışıyla yüzyıllardan beri bu şanlı topraklar şehit kanlarıyla vatan haline gelmiştir.

15 Temmuz gecesi, şehitlerimizin kahramanca mücadelesi, milletimizin onurlu duruşuyla demokrasi zaferi olarak tarihe kazındı. Çanakkale ruhunun canlandığı bu gecede milletimiz göğsünü vatan, millet uğruna siper etti. Hiçbir millete nasip olmayan demokrasi destanı yazıldı. Vatanı, bayrağı için mücadele eden kardeşlerimiz ölümlerin en şereflisi, en yükseği olan şehitlik mertebesine eriştiler.Şehitlerimizin gözü arkada kalmayacak. Ülkemize, birlik ve beraberliğimize kast edenlere fırsat vermeyeceğiz.Şehitlerimizin bize emanet bıraktığı bayrağımız dünya döndükçe şanlı şekilde dalgalanmaya devam edecektir.

Mesele vatan, bayrak olduğunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden yiğitlerimiz için ne yapsak azdır. Bize düşen şehitlerimizin emanetlerini canımızın bir parçası olarak görüp sahip çıkmaktır. Onların bıraktıklarına gereken hürmeti ve hizmeti göstermektir. Şehitlerimizin mirası cennet vatanımızı gelecek nesillerimize en güzel bir şekilde bırakacağız.” İfadelerini kaydetti.

Bakan Tüfenkci; mektubunu; “ 15 Temmuz’da kahramanca mücadele ederek şehit düşen kardeşimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.  Makamı âli, mekânı cennet olsun.15 Temmuz destanındaki kahramanlığını unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehidimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız.” ifadeleriyle noktaladı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız