SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kanımızın Son Damlasına Kadar.."

0
Güncellendi - 2016-04-09 02:17:21
A- A+ PAYLAŞ

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı dolayısıyla Malatya'da program düzenlendi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Polis Meslek Yüksek Eğitim Merkezi Müdürü Faruk Nalçacı ile Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sıddık Selçuk tarafından anıta çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Urhal, 171 yıldır Türkiye'nin huzur ve güvenliği, dirlik ve düzeni, birlik ve beraberliği için canını bile vermekten çekinmeden görev yapan, mazisi şan ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatı olarak atanın manevi huzuruna geldiklerini söyledi.

Urhal, Türkiye'nin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması için emniyet teşkilatı olarak üzerilerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını belirtti. Urhal, "Aziz şehitlerimizin kanıyla sulanan bu topraklarda sorumlu olduğumuz görevi idrak ederek vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içinde yaşaması için çalışmalarımızı kararlılıkla yerine getirmekten kıvanç duyuyoruz. Türkiye'nin huzur ve güvenliğini sağlamak, halkın can ve mal emniyetini temin etmek uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerden ve kahraman gazilerden teslim aldığımız kutsal görev bayrağını bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yüksek görev şuuruyla her şart ve zorlukta yılmadan, yorulmadan daha ileriye taşıma gayreti içerisinde olacağız. Devletimizin ve milletimizin güvenliği için göstermiş olduğumuz cansiparane çalışmalarımız geçmişte olduğu gelecekte de kararlılıkla devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti'ne ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne karşı çıkabilecek şer güçleri ve terör örgütleriyle kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğimize söz veriyor, bu vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

MİLLETVEKİLİNİN ZİYARETİ..

Türk Polis Teşkilatı’nın 171. kuruluş yıl dönümü kapsamında AKP  Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadelede birçok arkadaşlarını şehit verdiklerini belirtti. Urhal, “Bugün bizim mutlu kutlu günümüz polis teşkilatımızın kuruluşunun 171. yıl dönümü dolayısıyla sizlerin de destek ve yardımlarınızla belli bir noktaya kadar geldik. Malum ülkemizin içinde bulunduğu durum ve konum dolayısıyla hassasiyetlerimiz var. Doğu ve Güneydoğu’da terörle mücadele kapsamında arkadaşlarımızın bir kısmını kaybediyoruz, şehitler veriyoruz. Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalan ailelerine baş sağlığı diliyorum. Gazilerimiz var onlara da sağlık sıhhatli, mutlu, huzurlu yaşam diliyorum. Bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Milletvekili Mustafa Şahin ise terörle mücadelede hayatını kaybeden tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Şahin, “Bugüne kadar bu uğurda hayatlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bir daha herhangi bir polisimiz, güvenlik güçlerimiz, askerimiz veya orada yaşayan insanlarımız terör belasından en ufak bir zarar görmez, bunların son bulacağı günün çok yakın olduğunu ben şahsen umut ediyorum. Özellikle Malatya’da birçok kardeşimizi toprağa verdik, bu uğurda çok şehit verdik. Polislerimiz ve güvenlik güçlerimiz olmazsa bu ülkenin birliğini ve beraberliğini tesis edecek, insanların huzur ve güven içerisinde yaşamasına katkı sunacak belki de başka bir kuruluşumuz olmayacaktı. Onun için bugüne kadar Doğu ve Güneydoğu’da aramıza nifak sokmaya çalışan, ucunun belki de dışarıda olduğu hepimizin bilmiş olduğu terör örgütlerinin bir an önce sonlanacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

ÇAKIR'IN MESAJI..

Bu arada Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, polis teşkilatının 171. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın mesajı şöyle:

“171 yıllık köklü bir geçmişe ve geleneğe sahip Emniyet Teşkilatımız, emniyet ve asayişin sağlanması, kamu düzeninin temini, insan hak ve özgürlüklerinin korunması ile ilgili görev ve sorumluluklarını, toplumun desteğini de almak suretiyle çağdaş bir anlayışla yerine getirmektedir. Bu anlayış doğrultusunda tüm emniyet mensuplarının üstlendikleri bu kutsal görevi, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin geleceği için en başarılı ve verimli bir şekilde yerine getirmeye devam edeceklerine olan inancımız tamdır.

Gücünü halktan ve kanunlardan alan polisimiz, görevini her zaman fedakârca yapmış, gerektiğinde canı pahasına bu ulvi görevlerini yerine getirerek halkımızın güven ve takdirini kazanmıştır. Son aylarda Güneydoğu bölgesinde düzenlenen operasyonlarda polis ve askerlerimizin gösterdikleri kahramanlıklar, bizim göğsümüzü bir kez daha kabartmıştır. Bu vesile ile görevlerini kahramanca yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve uzun ömürler diliyorum.

Vatanın ve milletin güvenliği için gece gündüz demeden çalışan, polis teşkilatımızın 171. yılını tebrik ediyor; tüm mensuplarına aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum.”

iha- Bülten

Pano01

r

r1

Panğo01

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız