SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kankaya Cemal Bey El Koydu!..''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, fuar ve festival için Malatya'ya gelen konuklarına verdiği kahvaltıdan sonra çekilen bir fotoğraf, esprilere yolaçtı. AKP Malatya Milletvekili Münir Erkal, Malatya'daki fuar ve festival etkinliklerinin ancak 5. ve son günü olan 17 Temmuz Pazar sabahı verilen kahvaltıda ortaya çıkarken, "kankası" olarak bilinen eski belediye meclisi üyesi Ersin Şeftalicioğlu'yla Belediye Başkanı Cemal Akın'ın samimi fotoğrafları, "Cemal Bey, Münir Bey'in kankasına el koydu!.." esprilerine yolaçtı.

KONUKLARA KAHVALTI..
Belediye Başkanı Cemal Akın, 13. Malatya Fuarı Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali programı kapsamında Malatya’ya gelen Malatya Eğitim Vakfı ( MEV ) ve Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD ) yönetim kurulu üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

17 Temmuz Pazar günü Orduzu Aile Kır Lokantası’nda verilen kahvaltıya Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu, Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı A. Münir Erkal,,Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Milli Eğitim eski Bakanı Metin Emiroğlu, MEV Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Taçyıldız, MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, Sanatçı Kenan Işık, Halk Müziği Sanatçısı Bülent Serttaş, aileleriyle birlikte 120 dolayında MEV ve MİAD üyesi katıldı.

"KANKAYA CEMAL BEY EL KOYDU!.."
Erkal'ın belediye başkanlığı döneminde vekillerinden biri olan, eski belediye meclis üyesi ve yakın arkadaşı Mühendis Ersin Şeftalicioğlu da bu kahvaltıya, yine Münir Erkal'la gelmişti.

Erkal'ın en yakınındakilerden biri olan ve neredeyse Malatya'da "Ersin Şeftalicioğlu'suz Erkal fotoğrafı olmaz"dedirten görüntüleriyle hatırlanan Şeftalicioğlu, kahvaltı sonrasında çekilen fotoğrafta, bu kez Belediye Başkanı Cemal Akın'a daha yakın görüntü verdi. Fotoğrafta Şeftalicioğlu'nun arkasında bulunan Belediye Başkanı, Şeftalicioğlu'nun omuzlarına el koyarken, hemen yanlarında Erkal bulunuyor.

Bu fotoğraf, basın mensupları arasında "Kanka'ya Cemal Bey el koydu.." esprilerine neden oldu.

KAHVALTIDAN NOTLAR..
Bu arada, kahvaltı sonrasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Akın, "MEV ve MİAD yöneticilerinin ve Malatyalı iş adamlarımızın ziyaretleri ve hizmetleri bizleri fevkalede duygulandırmaktadır. Birlikteliğimiz ebediyen devam edecektir. Malatya’nın problemlerinin çözümlenmesinde MEV ve MİAD’ın varlığı bize güç veriyor.

Sizleri senede bir kez değil birkaç kez ağırlamak isteriz. Bunun yolunu da açacağız. Bununla ilgili görüşmelerimizi de yaptık. Bir kısım etkinliklerimizi Mayıs ayında bir kısım etkinliklerimizi de Temmuz ayında yapmayı planlıyoruz. Malatya da istihdamın yaratılması noktasındaki gayretlerinizi bütün Malatyalılar takdir ediyorlar. Sizlerin başarısı Malatya’nın başarısıdır. Malatyalılar adına sizlere teşekkür ediyorum”dedi.

Malatyalı İşadamları Derneği ( MİAD ) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş ise Malatyalıların kendilerine göstermiş oldukları ilgiden dolayı herkese teşekkür ettiklerini belirterek; “Amacımız, bir çatı altında toplanmaktı. Malatya’ya dönük çalışmalar yapmak hem de Malatya’nın kalkınmasında iş adamlarının katkısının neler olabileceğini temin etmek, tedbirini almak bu konuda görüş belirtmek, platformlar kurmak ve gerekirse yatırımlar yapmak. Bir diğer özelliğimiz ise gelenek, görenek ve örflerimizi, Malatyamızı gelecek nesillere taşımaktır” diye konuştu.

Malatya Eğitim Vakfı ( MEV ) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Taçyıldız ise 1985 yılında kurulan MEV’in 20’nci kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirterek; “20 yıl içerisinde 39 okul, bazı derslikler, on bin öğrenciye burs vererek eğitime destek olduk. Bir ülkenin kalkınmasında eğitim çok önemli bir rol oynamaktadır. Biz bu senede 3 okulun temelini attık. Seneye geldiğimizde de bu okulları açacağız. Bundan sonra da aynı şevk ve duygularla Malatya’ya hizmet edeceğiz. Bizi hiç yalnız bırakmayan, desteklerini hiç esirgemeyen Belediye Başkanımız H.Cemal Akın’a teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı A. Münir Erkal ise Malatya’nın büyük siyaset adamları çıkartmış bir kent olduğunu belirterek; "Malatya’nın konumunu doğru tarif edemezsek arzu ettiğimiz yere gelemeyiz. Malatya’nın eğitim noktasında nelere ihtiyaç var. Bununla ilgili her projeye destek vereceğimi daha önce olduğu gibi şimdi de buradan belirtiyorum. Malatya eğer ülke gündemine eski yıllarda olduğu gibi oturacaksa bu yapılacak ciddi eğitim alt yapısı ile olur” dedi.

Milli Eğitim eski Bakanı Metin Emiroğlu da şunları söyledi:

“Malatya da güzel bir gelişme ve kalkınma var. Malatya 10 tane barajıyla en fazla baraj sahibi olan il. Dünya’nın bir başka yerinde 10 tane barajı olan bir şehir yok. Bu topraklarda bu güneş başka türlü doğuyor.

Bu ülkede nerede kritik bir iş var. Nerede zor bir iş var. Nerede millet yararına, halk yararına yapılacak bir iş var. Bakıyorsunuz onun başında bir Malatyalı var”

Son olarak söz alan Vali Osman Derya Kadıoğlu ise MEV ve MİAD’ı Malatya da görmekten onur duyduğunu belirterek; “Malatya’nın sorunlarını bilen kişileriz. İmkanlarımız ölçüsünde bu sorunları çözmek için gayret ediyoruz. İş adamlarımızın sorunlarımıza gösterdiği ilgiden memnunuz. Verdiğiniz destekler ve vereceğiniz destekler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız