SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanser Anlatıldı

A- A+ PAYLAŞ
 
“ Kanser, Korunma Yolları, Erken Tanı ve Tedavi” konulu konferans düzenlendi.  Malatya Kent Konseyi ve Malatya Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğinde düzenlenen konferans, Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonu'nda yapıldı. Konferansa konuşmacı olarak  Dr. Deniz Akdeniz Topçu ve Ebe Hemşire Mehtap Yılmaz katıldı. 
 
Kanser hastalıklarından korunma, erken tanı ve teşhis ile tedavi sonrasının önemli olduğunu ifade eden Topçu, kanser hastalıklarının insan hayatına mal olduğu gibi tedavisinin de çok pahalı olduğunu belirti. Topuz, oysa kanserden çok daha ucuz maliyetlerle korunabilindiğini vurguladı.
 
Topçu, sigaranın kanser olma riskini diğer bağımlılık yapan maddelerden daha çok tetiklediğini belirterek, genetik faktörler ve zararlı güneş ışınlarının da kanser olma riskine belli bir oranda sebebiyet verdiğini belirterek,  kanserin insan vücudunun herhangi bir organında gelişebileceğine işaret ederek, erken tanının kanser tedavisinde olumlu sonuçlar vereceğini ifade etti. 
 
Dr. Deniz Akdeniz Topçu konuşmasının devamında, “ Kanser oluşturan etmenlerden elden geldiğince uzak durmak, ailesel kanser olma riski varsa bununla ilgili risklerin araştırılması ve erken tanı için düzenli kontrol yaptırılmasından geçmektedir. Toplumdaki her bireyin kanserden uzak sağlıklı olarak yaşaması en önemli amaçtır” dedi.  
 
Konferansta,  Dr. Deniz Akdeniz Topçu ve Ebe Hemşire Mehtap Yılmaz katılımcılardan gelen soruları da yanıtladılar.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız