SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanser Farkındalık Programı

0
Güncellendi - 2016-11-02 22:53:11
Kanser Farkındalık Programı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Sağlık Bakanlığı Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde çağımızın hastalığı olan kansere dikkat çekmek adına yaklaşık 200 kadının katıldığı “Kanser Farkındalık” programı düzenledi.

Sanat sokağındaki Malatya Büyükşehir Kent Konseyi binası önünde düzenlenen programa Yeşilyurt Kaykamakamı eşi Esra Babahanoğlu, Malatya AKP Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Program ve Kanser Şube Müdürü Selma Felek, Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, Kadın Meclisi Üyeleri katıldı.

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi ev sahipliğinde programın açılış konuşmasını yapan Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, “Çağın vebası diye başlar kelimeler, hayatın dur diye frene bastığı yerdir kanser. Pek çoğumuz birden fazla yakınımızı kaybettik. O an gelmeden tedbirimizi alalım, erken teşhisin hayat kurtardığını unutmayalım. İşlerimizden on dakika ayırıp kendimize yönelik hareket edelim. Unutmayalım ki bazen 10 dakika bile hayatımızı kurtarmaya yetecek bir adımdır.” dedi.

Bulut, Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kadınlara yönelik faaliyetler gösterdiklerini ve bu faaliyetler de en çok kanser konusunda çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalara da devam edeceklerini söyledi.

Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü adına konuşan Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Program ve Kanser Şube Müdürü Selma Felek, Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak öncelikle koruyucu hekimlik üzerinde çalıştıklarını, bunu da her platform da dile getirdiklerini söyledi.

Felek, “Düzenlediğimiz etkinliğin ana teması “Gelecek Ellerimizde” sloganıyla birleştirdik. Belirli aralıklarla tarama programlarına katılır ve kontrollerimizi yaparsak geleceğimizi kurtarabiliriz.”dedi.

Malatya AKP Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, kadınların olduğu her yerde AKP Kadın Kolları Teşkilatı olarak bulunduklarını belirterek, Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu farkındalık çalışmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Programda kanser hastalığı ile mücadele eden bayanlar, kanser hastalığı ile nasıl mücadele ettiklerini anlatarak, Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yapılan etkinliklerin kendileri için çok faydalı olduğunu ve yapılan programların kanserle mücadelede kendilerine büyük bir moral ve motivasyon kaynağı olduğunu söylediler.

Programın sonunda kadınlar el boyası ile kanser hakkında farkındalık uyandırmak maksadıyla el baskısı yaptılar.

Ayrıca program içerisinde kanserle ilgili resim çizen kadınlara program sonunda yapılan çekiliş neticesinde bisiklet hediye edildi. Ayrıca katılımcılar kanserle ile ilgili duygu ve düşüncelerini anı defterine yazdılar.

Bülten

kanser1

kanser2

kanser3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız