SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanser Oluşmadan Teşhis Edilebilir mi?

A- A+ PAYLAŞ

İngiliz bilim adamları, basit bir kan testiyle tümör oluşumundan 5 yıl önce kanserin teşhis edilerek tedaviye başlanabileceğini açıkladı.

Araştırma Prof. Dr. John Robertson yönetiminde Nottingham Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Kan testi, teknik olarak bağışıklık sisteminin kanser oluşumuna verdiği ilk tepkilerin teşhisine dayanıyor.

Göğüs kanseri uzmanı Prof. Robertson, birçok hasta kaybının aslında geç teşhisten kaynaklandığını ve bu yeni buluştan önce kullanılan teşhis yöntemlerinin erken tanıya yönelik olmadığını söyledi. Robertson, ilk hedeflerinin, yeni buluşu kullanarak sigara içicilerini taramak olduğunu belirtti.

Aynı tekniğin, diğer üniversitelerde de farklı kanser gruplarında denendiği ve sonuçların çok başarılı olduğu belirtildi.

İngiltere ve Amerika’daki toplam 8000 hasta üzerinde başarıyla denenen bu testin sonuçları, önümüzdeki hafta Chicago’daki yıllık American Society of Clinical Oncology kongresinde detaylarıyla sunulacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız