SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kanser Taraması İçin KETEM'e Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2018-04-09 04:59:28
A- A+ PAYLAŞ

Ulusal Kanser Haftası nedeniyle Malatya’da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM)  gelerek tarama ile kanser tanısı almış ve tedavisi başlatılarak takip edilen kanserli hastalara ev ziyaretinde bulunuldu. Ziyaretlere Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli de katıldı.

Kanser Haftası nedeniyle Soykan Parkı’nda ise vatandaşları bilgilendirmek amacıyla KETEM Standı açıldı. Sağlık görevlileri, taramaya katılmak isteyen vatandaşlara gaitada gizli kan testi dağıtarak, KETEM’e gelmeleri için randevu verdi. Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, standa gelerek vatandaşlara kanser taramaları hakkında bilgi vererek, sohbet etti.

KETEM’in Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beydağı Kampüsü binasında hizmet verdiğini bildiren Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, “Malatya Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) meme kanseri, bağırsak kanseri, rahim ağzı kanseri ve prostat kanseri taramaları ve sigara bırakma danışmanlık hizmetleri ücretsiz olarak yapılmaktadır. 30 yaş ve üstü kadın ile 50 yaş üstü erkek vatandaşlarımızı taramalarını yaptırmak üzere KETEM’e bekliyoruz. Ayrıca ilimizde bulunan Mobil KETEM aracı ile Aile Hekimliği bölgelerinde hizmetler yürütülüyor.” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Selim (5 yıl önce)
    Göz boyama şov bir emar çekiniyoruz 3 ay sonra sonucu alabiliyoruz yetmedi varikoselden dolayi cihaz için sıra aliyoruz iki ay bekle diyorlarr sağlıkta iyimiyiz kötümüyüz yoksa malatya hizmette sınıftamı kalmış çözemedimm
    0
    0
    Yanıtla