SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kanser Taraması Yaptırın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:27:35
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından kanser taraması yaptırmaları için 2 bin 500 kişiye mektup gönderildi. 
     
Malatya KETEM Sorumlu Hekimi Serpil Kaya Karadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanserin erken teşhisinin önemine dikkati çekti. 2 bin 500 kişiye mektup gönderdiklerini belirten Karadağ, riskli durumları olduğunu düşündükleri bu kişilere gelip kanser taramasını yapmaları çağrısında bulunduklarını söyledi. 
     
Karadağ, mektupta 50 yaşın üstündeki kadınlardan meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanseri; 50 yaşın üzerindeki erkeklerden kalın bağırsak kanseri; 30 yaşın üzerindeki kadınlardan ise rahim ağzı kanseri ile ilgili mayıs ayı sonuna kadar tarama yapmalarını istediklerini aktardı. 
     
Mektup gönderilen kişileri aile hekimlerinden alınan bilgilere göre belirlediklerini anlatan Karadağ, sonbaharda bir gruba daha mektup göndereceklerini ifade etti. 
     
Merkeze, meme, rahim ağzı, kalın bağırsak ve prostat kanseri gibi kanser türlerinin taraması ve kontrolü için düzenli olarak gelenlerin olduğunu kaydeden Karadağ, hiçbir risk taşımasa bile insanların kontrollerini yaptırmaları gerektiğini dile getirdi. 
     
Karadağ, ''Kanserin ne zaman, kime geleceği hiç belli değil. Açıkçası buna sebep olan bazı riskli durumlar var ama hiçbir şey olmasa bile kanser olan insanlar var. Amacımız erken teşhisi sağlamak ve tedavilerini mümkün kılmak. Çünkü erken teşhis edilirse kanserlerin bir çoğu tedavi edilebiliyor'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız