SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kantinciler İçin Hijyen Eğitimi

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:11:20
Kantinciler İçin Hijyen Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Okul Kantinleri Hijyen Kuralları Eğitimi sonunda katılımcılara belgeleri düzenlenen ödül töreni ile verildi.

Hacı Hüseyin Kölük Anadolu Meslek Lisesi Salonu’nda yapılan belge törenine; Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, İl Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener ile bu kurumlara bağlı şube müdürleri yetkili ve temsilcilerinin yanı sıra okul idareci ve kantin işletmecileri ve sorumluları katıldı.

Yapılan törende, okullardaki kantin türü işletmelere yönelik hijyen kuralları eğitimi hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, “Öğrencilerimizin sağlığı konusu çok önemli, okullarımızda kantin gibi işletmelerde öğrencilerimize sunulan gıda hizmeti veren özel işletmelerin bu konuda gereken özeni göstermesini istiyoruz. Özellikle gıda hijyeni ve mekânın temizliği hakkında Halk Sağlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte bağlı bulunduğumuz bakanlıklar düzeyinde yapılan protokol ve işbirliği çerçevesinde, ilimizde birlikte eğitim çalışması yürüttük. Bu eğitimin sonunda katılımcılara belgelerini veriyoruz. Okul idareci ve eğitimcileriyle birlikte, Kantin çalışanlarına da Hijyen Eğitimi Hakkında bilgilendirme bilinçlendirme eğitimi verdik. Biz, Okul idarecisi arkadaşlarımızın bu mekânları ve sunulan hizmetleri, her fırsatta gerekli kontrol ve denetimlerini yapmasını istiyoruz. Başta okulumuz idaresine, katılım sağlayan, katkı sunan çalışma ve eğitim ekibine, burada bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gıda ve Tarım Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi de ‘Gıda İşletmelerinin Özel Hijyen Şartları ve Gıda Güvenliği ve İnsan Sağlığının Korunması’ eğitimi verilmesi bu hizmetin gerekliliği yasal mevzuat ve sorumluğun yerine getirilmesi hakkında bilgiler verdi.

Katılımcılara; sağlığın sürdürülebilir gıda izleme süreciyle ilgili, tarladan sofraya, imalattan tüketilmesine yönelik geçen zamanda yapılması gerekenler ve alınması gerekli tedbirler hakkında bilgiler aktaran Selvi, verilen eğitimin yanı sıra mekanların hijyeni, temizliği, bakımı ve kullanılan malzeme araç ve gereçlerin uygunluğunu önemini anlattı.

Ali Selvi, “Verilen eğitime 255 okul müdürü idarecisi ve eğitimci ile 151 kantin işletmecisi katılmış ve belge almaya hak kazanmışlardır” açıklamasını yaptı.

Halk Sağlığı İl Müdürü Kemal Şener ise yaptığı konuşmasında, öğrencilerin sağlığının çok önemli olduğunu yarınlarımız olan çocuklarımızın beslenmesinde hijyen ve denge kuralına dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Yapılan ortak eğitim çalışmasının halkın ve özellikle eğitim çağındaki çocukların dikkatle korunması gerektiğini söyleyen Şener, bu tür işletme sahiplerinin ve çalışanlarının da özeleştiri yapması empati kurması gerektiğini kendilerinin ve çocuklarının sağlığını düşündükleri gibi hizmet verdikleri bireylerinde sağlığını düşünmelerinin gerektiğine inandığını belirtti.

Programın sonunda katılımcıların belgeleri yetkililer tarafından verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız