SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kanun Gereği Yapıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, çocuklarını okula göndermeyen ailelere kanun gereği müdahale ettiklerini belirterek, bu çerçevede 62 öğrenciyi okula tekrar kazandırdıklarını bildirdi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut yaptığı açıklamada, son günlerde özellikle kırsal kesimde Jandarma işbirliği çerçevesinde, 222 sayılı eğitim öğretim kabahatler kanunu çerçevesinde çalışmaları yoğunlaştırdıklarını belirterek, "Okula devam etmeyen öğrencileri tespit edip, niçin gönderilmedikleri konusunda önce aileleri ile görüşüyoruz. Eğer ailenin maddi problemleri varsa, çocuklarını Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na (YİBO) yönlendiriyoruz. Aile ikna edilmezse, çocuğunu okul göndermemekte hala ısrar ederse belli bir para cezası veriliyor. Cezayı da ödemezlerse konu Cumhuriyet Savcılığı'na bildiriliyor" dedi.

Yaptıkları çalışma çerçevesinde merkez Hanımınçiftliği Beldesi’nde 30 olmak üzere, il genelinde 62 öğrenciyi tekrar okula kazandırdıklarını aktaran Mehmet Bulut, Haydi Kızlar Okula Kampanyası hakkında da şu bilgileri verdi:

"Malatya’ya Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, 2005 yılından beri uyguladığımız Haydi Kızlar Okula Kampanyası çerçevesinde bu güne kadar 602 kız ve erkek öğrenciyi okula kazandırdık. Haydi Kızlar Okula Kampanyası devam ediyor. Komşusunda çocuğunu okula göndermeyen aileler bize bildirilirse, biz aile ile görüşüp, gerekeni yapıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız