SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kanun Haziran Sonunda.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:53:12
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu toplantısı Malatya Vali yardımcısı Miktat Alan başkanlığında gerçekleşti. 

Battalgazi Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, DSİ ve ilgili bölge müdürleri ile daire müdürleri katıldı. Toplantısında konuşan Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr Cumali Kınacı, “Yaptığımız çalışmalardan bir tanesi de mevzuat uyumunun sağlanması çerçevesinde taslak kanunun hazırlanması oldu. Bu su kanunu hazırlandı ve kurum ve kuruluşlarının sivil toplum örgütlerinin bütün tarafların görüşleri alındı. Bu görüşler doğrultusunda son şekli verildi. Ve başbakanlığa gönderildi. 2016 Haziran ayı sonuna kadar su kanun çıkarılacaktır" dedi. 

Çıkacak olan yeni su kanını ile ilgili bilgiler veren Kınacı,”Yeni su kanunu ile birlikte suyun sadece miktar olarak değil, kalite olarak da yönetimi öne çıkmaya başladı. Yeryüzünde su miktarın sabit olurken, kullanılan bilir su miktarı azalıyor. Gerek insani faaliyetler gerekse doğal süreç sonucu kullanılabilir su miktarının oranı her geçen gün düşüyor" diye konuştu.

Toplantıda kaliteli su hizmetlerinin verilmesi için yapılabilecek çalışmalar da değerlendirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız