SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kanun Ne Diyorsa..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İdare Mahkemesi’nin, Malatya Belediye Meclisi’nin Sümerbank arazisi ile ilgili olarak burada inşa edilen Alışveriş Merkezi'nin imar planı değişikliğini iptal etmesinin ardından, gözler, söz konusu arazinin sahibi olan Malatya Girişim Grubu’na çevrildi.

Mahkemenin imar planına ilişkin kararı Temmuz ayında aldığı, ancak yazımını adli tatilden sonra yaptığı öğrenilirken, bu süreçte MGG Şirketi yetkilileri ile Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır arasında bir dizi görüşme yapılığı öğrenildi.

MGG Şirketi adına belediye yönetimi ile görüşmeleri şirket ortaklarından Adnan Başdemir’in yürüttüğü ifade ediliyor.

Bu arada, MGG Şirketi’nin bundan sonraki yol haritası konusunda bazı sorular yönelttiğimiz şirket ortaklarından Mehmet Kavuk, bazı açıklamalar yaptıktan sonra ‘Ben yönetimde değilim. Benim yönetim kurulu adına açıklama yapma yetkim yok. Benim söylediklerimi yazmasanız iyi olur’ dedi.

Malatya İdare Mahkemesi’nin Malatya Park AVM’nin mühürlenmesi sonucunu doğuracak kararına ilişkin sorularımıza cevap veren Mehmet Kavuk, ‘Bundan sonra top belediyede. Kanun ne diyorsa o yapılacak’ dedi. Mehmet Kavuk’un yaptığı açıklama şöyle: ‘Bu hukuki bir konu. Artık bundan sonrası belediye ile ilgili bir şey. Yönetim kurulu, daha henüz toplanıp bir karar vermiş değil. Sanıyorum, Cuma günü (Bugün) yönetim kurulu toplanır ve bir karar verir. Bundan sonrası top belediyede. Kanun ne diyorsa o yapılacak.’

Malatya İdare Mahkemesi, eski belediye meclis üyesi Recep Ülkü’nün Sümerbank arazisinin, imar mevzuatına ve Başbakanlık Özelleştirme İdaresi ile araziyi satın alan MGG Şirketi arasında yapılan satış sözleşmesine aykırı biçimde sanayi alanından, ticari alana dönüştürüldüğü iddiası ve Malatya Belediye Meclisi’nin bu konuda aldığı kararın iptali istemi ile açtığı davada, davacının talebini yerinde bularak Malatya Belediye Meclisi’nin Sümerbank arazisi ile ilgili olarak aldığı ‘İmar Planı değişikliği’ kararını iptal etmişti.

Malatya İdare Mahkemesi, Cemal Akın’ın belediye başkanlığının son ayında alınan kararın bilimsel ve nesnel gerekçelere dayanmadan kentin bütünsellikteki formunu esastan bozacak nitelikte ve tek parselde kullanım değişikliği ayrıcalığı yaratan nitelikte olduğuna vurgu yapmış ve 4 Şubat 2009 tarihli Malatya Belediye Meclisi’nin imar planı değişikliğinin şehircilik ve imar uygulamalarına aykırı olduğuna oy birliği ile karar vermişti.

Malatya Belediyesi Avukatı Sevda Gültekin Göktolga’nın davacı Recep Ülkü’nün davayı açmaya ehliyeti olmadığına ve Başbakanlık Özelleştirme İdaresi ile MGG Şirketi arasında yapılan satış sözleşmesi üzerinden 5 yıl geçtiği için idarenin imar planı yapma yetkisi bulunduğu şeklindeki savunmasını yerinde bulmayan Malatya İdare Mahkemesi, kararın alındığı dönemde MHP Meclis Üyesi olarak Malatya Belediye Meclisi’nde görev yapan Recep Ülkü’nün bu konuda dava açma ehliyeti olduğuna hükmederek, davayı esastan görüşme kararı almış ve Cemal Akın’ın belediye başkanlığını devretmeden 1 ay önceki belediye meclis kararını imar mevzuatına aykırı bulmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız