SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanuni Döneminde de Olmuş

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin 2 ilçe ve 10 belde ile mahkemelik olduğu içme suyu kaynağının 451 yıl önce Kanuni döneminde de anlaşmazlık konusu olduğu ortaya çıktı.

Malatya Belediyesi, Gündüzbey kasabasındaki kaynaktan çıkan içme suyu kullanım hakkı nedeniyle Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe belediyeleri ile 10 belde belediyesine açtığı davaya konu, kaynak suyunun 451 yıl önce 1560 yılında da anlaşmazlık konusu olduğu belirlendi.

Konu hakkında bilgi veren Avukat-Tarihçi Abdulkadir Artan, "Kanuni dönemi Malatya Tahrir Defterinde, 1560 tarihli belgede, Malatya içme suyu 3 ayrı hisseye bölünmüş. Bir hissesi o dönem Malatya kent merkezi olan Battalgazi'ye içme suyu olarak, bir hissesi Aspusu dediğimiz bugünkü Malatya şehir merkezine, bir hissesi ise çeltik tarlaları yani pirinç ekimi için verilmiş. O zaman da içme suyu konusu anlaşmazlık konusu olmuş ve böyle bir karar verilmiş. Umarım, Malatya büyükşehir olur ve içme suyu konusu tamamen çözülmüş olur" diye konuştu.

Malatya Belediyesi, içme suyu kullanım hakkı nedeniyle 12 belediyeye açtığı ilk davayı, Evliye Çelebi Seyahatnamesi'ndeki bilgilerinde delil olarak gösterilmesi sonucunda kaybetmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız