SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kaos Peşindekiler Zarar Veriyor'

A- A+ PAYLAŞ

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Başkanlar Kurulu'nun Konya, Gebze, Bursa, İzmit, Malatya, Trabzon, Burdur, Adıyaman, Samsun'dan giden temsilcilerin katılımıyla İstanbul'da toplanarak ülkedeki ekonomik gelişmeleri ele alıp, değerlendirdiği bildirildi.

Derneğin Malatya Şubesi'nden konuya ilişkin olarak yayınlanan bülten şöyle:

"Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Başkanlar Kurulu Toplantısı Kandilli Cemile Sultan Korusunda Anadolu’dan gelen Konya, Gebze, Bursa, İzmit, Malatya, Trabzon, Burdur, Adıyaman, Samsun İl başkanlıklarından gelen temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda hem dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmeler ele alındı hem de teşkilat konuları değerlendirildi.

Yapılan değerlendirmeler sonunda aşağıdaki basın açıklamasının kamuoyuna duyurulmasına yapılması karar açıklamada şu hususlara dikkat çekildi:

“ 2007 itibariyle dünyanın GSH’sı 53.5 Trilyon Dolar olarak oluşması bekleniyor. Eğer doğru ve adil bir dağılım olursa, insanlık dramları ortadan kalkar. Bu büyük gelirin haklı temellerde kazanılıp, harcanması en önemli ideal olmalıdır.

Cari açık hiç şüphesiz önemlidir. Bu vesile ile yüksek faize razı oluyoruz. Bunun bir zorlama durumu olduğa inanıyoruz. Sıcak para riskini bu yüzden üstleniyoruz. Uzun vadeye yayılmayacak tedbirlerin sistematik bir şekilde devreye alınması zorunludur.

Mortgage kredilerinin, zaman içinde oluşturduğu türev piyasaları ile A.B.D’de oluşan stres bütün dünyayı etkilemeye başlamıştır. Bizim de bundan dolaylı olarak etkilenme ihtimalimiz yüksektir. Ekonomiye ek yükler yüklenmemelidir.

İngiltere’de bu vesile ile bir bankaya el konması Liberal Ekonominin sonu olarak değerlendirilmektedir. Ülkemizde hızla gerçekleşen yabancılaşmanın bu perspektifte bir kez daha değerlendirilmesi doğru olacaktır.

Artık daha kontrollü piyasa ekonomisi politikaları ön plana çıkarılmalıdır.

Ülkemizde fiyat marjlarını %10–12 seviyelerinde görerek maliyet hesaplamaları yapmak gerekmektedir. Gerçeklerimiz bunlardır.

Özel Sektör borçlanmasının net hesabı olmamakla birlikte açıklanan 147,5 milyar dolarlık borç, önemli bir tehdit olarak karşımızda durmaktadır.

Sosyal güvenlik açıkları 1/1.8 açığı ile devam ederek yükü her geçen gün artırmaktadır. Ancak yeni SGK Kanununun çalışana olumlu katkı yapması beklenmezken, açık tarafını kontrole alması düşünülmektedir.

Gelir dağılımında olumlu gelişmeler olmakla birlikte henüz beklenenden çok uzak bulunmaktadır. Bu dengede iyileşme olmadan sosyal barış mümkün olamayacaktır.

Ülkemiz Masthricht kriterlerinde; Faiz oranları, Kişi başı gelir, Enflasyon, Bütçe açığı gibi konularda AB standartlarını yakalamıştır. Hatta daha iyi noktalar bile yakalanmaktadır. AB’ nin diğer standartlarına da dikkat etmek gerekmektedir.

Piyasadaki nakit sıkışıklığı reel sektörün dönüşümünü zorlayacak bir noktaya ulaşmıştır.

Ülkemiz ekonomisi ile ilgili olarak ümit dolu bir potansiyele sahip olduğumuz açıktır. Ancak dünyadaki gelişmeler dolayısıyla zor zamanların kapımızı çalması muhtemeldir. Ekonominin sağlamlaştırılması önem arz etmektedir.

Sınır ötesi operasyonların yapılması da, geri çekilme de ekonomiyi ciddi bir şekilde etkilememiştir. Bu durum, bazı eşikleri geçmişte bıraktığımızın önemli bir işaretidir.

Ülkemizde kısmi de olsa özgürlük alanlarının açılması istikametinde atılan adımlara, anlaşılmaz tepkilerle karşı çıkarak kaos peşinde koşanlar, olumlu gelişme imajına ve normalleşme sürecine zarar vermektedirler.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız