SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kaosun Sebebi Cumhurbaşkanı'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:03:30
'Kaosun Sebebi Cumhurbaşkanı'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Hiç kimse CHP ile koalisyon yapmayız demiyor. Hatta herkes bizimle koalisyon kurulması gerektiğini söylüyor. Kaosun sebebi maalesef Cumhurbaşkanı. Biz hiç kimsenin koltuk değneği olmayacağız. Hiç kimsenin yedek lastiği olmayacağız” dedi.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Muslu beldesinde ilave termik santralle ilgili ÇED toplantısı için 20 milletvekiliyle Zonguldak’a çıkartma yapan  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin en önemli meselesinin çevre olacağını kaydeden Ağbaba, son dönemde, çevreye sadece para gözüyle bakıldığını belirtti.

“ÜLKEMİZİN ÇIKARLARINI DÜŞÜNÜYORUZ"

7 Haziran Genel Seçimleri’nin ardından hükümetin kurulmaması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan  Ağbaba, "Şimdi kaosun sorumlusu CHP değil. Hiç kimse CHP ile koalisyon yapmayız demiyor. Hatta herkes bizimle koalisyon kurulması gerektiğini söylüyor. Kaosun sebebi maalesef Cumhurbaşkanı. Biz hiç kimsenin koltuk değneği olmayacağız. Hiç kimsenin yedek lastiği olmayacağız. Biz partimizin çıkarları için değil sadece Türkiye’nin çıkarlarını düşünüyoruz. Bu anlamda da sorumluluk almaya hazırız. Ancak hiçbir şey halkımızın çıkarlarının üzerinde değil. Sadece 7 Haziran’da vaat ettiğimiz mazotun 1,5 lira olması, emekliye iki maaş ve asgari ücretin bin 500 lira olması gibi 14 maddemiz kabul edilirse bu koalisyonda, halkımızın çıkarları için yer alırız" dedi.

"TBMM SORUMLULUK ALMALI"

"Kaosu biz çıkarmıyoruz. Kaosu son dönem Cumhurbaşkanı çıkarıyor” diyen Ağbaba, “Buradan Çin’e gitti diye biraz rahatladık, ama Çin’de de kaos çıkarmaya devam etti Cumhurbaşkanı. Oradan da bazen mezheplere, bazen buradaki insanlara saldırıyor, bazen erken seçim yapacağım diyor. Cumhurbaşkanı kendi kazanamadığı her seçimi meşru görmüyor, kazanıncaya kadar seçim yapacağız diyor. Biz de bu seçimlere hazır olduğumuzu söylüyoruz" şeklinde konuştu. Terör olayları ilgili silahların susması ve siyasetin konuşması gerektiğini söyleyen Ağbaba, "Geçmiş dönemdeki acıların yaşanmaması için Türkiye’deki bütün siyasi partilerin aklını başına alması gerekiyor. TBMM bu meseleyi çözecek en önemli kurumdur. Bu kurumun sorumluluk alması gerekir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız