SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kapalı Çarşı Esnafımız Köklü Bir Gelenekten Geliyor"

0
Güncellendi - 2018-03-01 03:48:00
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Kapalı Çarşı Derneği Başkanı Saim Güntan ve derneğin yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Başkan Gürkan, “İnönü Kapalı Çarşı esnafımız, köklü bir esnaf geleneğinden gelen ve Malatya’mızın bu güzel yerinde ticaretini yürüten esnaflarımızdır” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Kapalı Çarşı Derneği Başkanı Saim Güntan ve İnönü Kapalı Çarşı Derneği yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, İnönü Kapalı Çarşı ile ilgili istişarede bulundu. İstişare toplantısına, Battalgazi Belediye Meclis Üyesi Okay Demirhan da katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Kapalı Çarşı esnafının köklü bir esnaf geleneğinden geldiğini belirterek, “Bizim esnafımız toplumumuzun temel dinamiğidir. Biz esnafımızın imkânlarının, şartlarının, ticari ortamlarının ne kadar iyi olursa memleketimize o kadar daha güzel hizmet edileceği, memleketimizin gelişmesi anlamında, istihdamın genişlemesi anlamında o kadar katkı sağlayacağını biliyoruz. Kapalı Çarşı esnafımızda hakikaten köklü bir esnaf geleneğinden gelen, uzun süreden beri Malatya’mızın bu güzel yerinde ticaretini yürüten esnaflarımızdır. Zaman zaman kendi mekân boyutu itibariyle problemlerin yaşandığını biliyorum. Onların çözülmesi noktasında da belediye olarak elimizden gelen gayreti ve çabayı gösteriyoruz. Zaman zaman da Kapalı Çarşı esnafımızı bizzat yerine gidip ziyaret ederek onların dertlerini, sıkıntılarını dinleme noktasında zamanımız el verdiği ölçüde de ona gayret gösteriyoruz. Kapalı Çarşı esnafımız, vatanın, milletin, milli birlik ve beraberliği anlamında tavır gösteren, milletin birliği ve beraberliğinin yanında yer alan, diğer esnaflarımız gibi güzel esnaflarımızdan biridir. Bu mevsim geçiş döneminde de belki ticari faaliyetlerde hafif de yavaşlama olabilir ama, hükümetimiz bu son süreç içerisinde özellikle küçük esnafımızın kalkındırılması, faaliyetlerinin geliştirilmesinde yeni ticari paketlerin önümüzdeki zaman içerisinde gündeme gelmesiyle ve mevsimsel açılımla birlikte inşallah esnafımızın daha hareketli, daha imkanları bol olan döneme gireceği kanaatindeyim” dedi.

İnönü Kapalı Çarşı Dernek Başkanı Saim Güntan ise, İnönü Kapalı Çarşı’da fiyatların yüksek olduğu algısından yakınarak, “Biz Kapalı Çarşı esnafı olarak yeni iş yerlerimizi yenileyerek, çarşımızı yenileyerek Malatya halkımıza ilk günde olduğu gibi yep yeni bir proje ile halkımıza hizmet etmekteyiz. Biz buranın bütün mülkünü satın aldık. Mülk olarak bütün esnafın adına tapu tahsis edilmiştir, yani kiralık dükkân kalmamıştır. Bunu açıklamak istedim. Çünkü bunu halkımız bilsin ki burada kira pahalıdır, burada fiyatlar yüksektir diye böyle bir düşünceleri olabilir. Böyle bir şey yoktur. Herkes mal sahibidir, mülk sahibidir. Onun için Kapalı Çarşı’ya hizmeti esnafımız kendisi yapmakta ve burayı yeni bir görünüme getirmiş durumdadır. Yani gelmeyenlerin, görmeyenlerin gelip görmesini tavsiye ederim. İnşallah buraya dışarıdan gelen misafirleri de buraya getirmelerinde fayda vardır. Onlarında görmesinde fayda vardır. Başkanımız sağ olsun her zaman için bize üst tarafta temizlikte, ön tarafta temizlikte olsun, bütün ihtimamları gösteriyorlar. Bizim çarşımızın etrafını pırıl pırıl yapıyorlar. Yani her taraftan faydalarını görüyoruz. Onun için başkanımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Bizim bazı sorunlarımız olduğu zamanda hiç tereddütsüz başkanımıza gelip hemen aktarabiliyoruz. Dertlerimizi suna biliyoruz. Ve bundan dolayı da kendisine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız