SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kapalı Çarşı'ya Sürgülü Çatı

0
Güncellendi - 2016-03-27 04:52:38
Kapalı Çarşı'ya Sürgülü Çatı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Kapalı Çarşısı'nın aynı zamanda "havalandırma ve aydınlatma bacası" olarak da işlev gören, eski belediye binası tarafındaki bölümünün üstüne açılır- kapanır çatı sistemi kuruluyor.

Çoğunluğu mülk sahibi olan çarşı esnafı tarafından, yağmur-kar ve soğuk havayı engellemek amacıyla yaptırılmakta olan çatı sisteminin maliyetinin 250 bin lirayı bulduğu, meydana getirilen çatı platformunun havalandırma alanının üzerine montesiyle çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı bildirildi.

İnönü Anıtı nedeniyle, bütünüyle SİT kapsamında olan çarşı üzerindeki meydanda yapılacak bu çalışma için, Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan da izin alındığını belirten esnaflar, “Açık olan bölüm yüzünden, çarşı yağışlardan ve soğuk hava nedeniyle olumsuz etkileniyordu. Çare olarak açılır-kapanır çatı sisteminde karar kıldık. Hazırladığımız projeyi Sivas Koruma Kurulu'na gönderdik. Ve proje, kurulca kabul gördü. Kurul’dan sonra Battalgazi Belediyesi'nden de tadilat projesi onayını aldık çalışmalarımızı hızlandırdık. Böylece, çarşımızı soğuk havadan, yağışlardan korumuş olacağız” dediler.

malatyahaber.com- malatyayorum44.com

c4

c5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız