SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kapalı Devre Sulama Suyu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesi Ilıca beldesi, kapalı devre sulama suyu tesisine kavuştu.

Ilıca beldesinde yenileme çalışması yapılan kapalı devre sulama sistemi için saniyede 50 litre su basan 2 adet 200 kavalık pompa, 2 bin 352 metre çelik boru ve bahçe başlarına kadar 2 bin 800 metre PVC boru döşendi. Proje ile yaklaşık 6-7 bin dönüm arazi sulanacak. Tohma Çayı'ndan alınan suyu kapalı devre olarak araziye basan sistem, 420 bin TL artı KDV'ye mal oldu.

Ilıca beldesi kapalı devre sulama tesislerinin açılışına, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Can Bozkurt, Ilıca Belediye Başkanı Hasan Bayram, Ilıca Sulama Biriliği Başkanı, Meclis üyeleri, kurum mühendisleri ve çalışanları, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, yaptığı konuşmada, "Göreve geldiğimizden beri bu beldenin sulama sıkıntısı bize iletiliyordu. Sulama Birliği başkanımız bizimle sürekli irtibat içinde oldu.
Bu çalışmanın sonuçlandırılması bu güne nasipmiş" ifadelerini kullandı.

İl Özel İdaresi olarak 2010 yılını sulama seferberliği ilan ettiklerini belirten Er, "Geçmişte sulamaya ayrılan para 750 bin TL idi. Biz bu sene 10 milyon TL kendi bütçemizden,10 milyon TL de borçlanarak toplam 20 milyon TL para ayırdık" dedi. Er, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Malatya ekonomisinde önemli bir yeri olan kayısı ağaçlarının kurumaması için gelecek yıllarda yapılacak sulama projelerini hayata geçirmeye başladık. Küresel ısınma ile iklimler de olan değişiklik nedeniyle yer altı ve yer üstü sularda azalmalar yer, yer kurumalar olmaya başladı. Sondaj çalışmaları yetersiz kalmakta. Suyun daha tasarruflu kullanılmasının sağlayan basınçlı sulama sisteminin yapılması önceliklerimin arasında. Sulama seferberliği içinde yapılan projelerin bir tanesini de Ilıca beldemizde uyguladık. Burada 20 yıl önce yapılan fakat randıman vermeyen bir sulama tesisi vardı."
Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Can Bozkurt ise, ''İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz ve ekibinin kırsalda yapmış olduğu çalışmaları takdire şayandır. Büyük bir emek sonucu sulama suyuna büyük katkılar sağlayacak olan bu proje bölge halkının geçim kaynağı olan kayısı ağaçlarının kurumasının önüne geçmiş olacaktır. İl Özel İdaresi geçtiğimiz yılda bu beldenin içme suyu problemini çözmüş olup, Genel Sekreterimiz Sami Er'e ve ekibine burada bir kez daha teşekkür ediyorum. İl Genel Meclis üyelerimizin katkıları büyüktür. Bu tesis hayırlı olsun diyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız