SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kapalı Sistem Sulama Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:25:49
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili, TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, beraberindeki partili heyetle birlikte Malatya Merkez Orduzu Beldesi’nde iftar programına katıldı ve vatandaşlarla sohbet etti. 

Programa katılan Orduzu Belediye Başkanı Cumali Ekin yaptığı konuşmada, Milletvekili Öz’e su sorunun çözümü konusunda gösterdiği gayretten dolayı teşekkür ederek, “Orduzu’nun can damarı olan su sorununu çözdünüz. Orduzu’nun bu sorununu çözmek de bize nasip oldu. Orduzu için hayati öneme sahip bu büyük proje önceliklerimizi arasında idi ve DAP kapsamında yapılıyor. AK Parti iktidarı olarak millete hizmet etmek her zaman ilk önceliğimiz oldu. Bu hizmetlerde koşturmak bize keyif veriyor.”

AKP Milletvekili Öz de şunları söyledi:

“Kabul gören projelerin içerisinde en büyük bütçeye sahip olan Orduzu kapalı sistem sulama projesi almış olduğu 3 milyon TL ödenekle de 14 il içerisinde de tek proje olmuştur.

Bizler Orduzu Sulama projesinin, buradaki bin 500 çiftçi ailesine ve yaklaşık 15 bin nüfusumuza ve 15 bin dönüm alandaki sulama sorununun çözümüne katkı sağlayacağını iyi biliyoruz. Dolayısı ile Allahın izni ile bu yıl bu hedefimize hep birlikte ulaşmış olacağız. Program açıklandığında tahmini bütçe ile sunulan proje 3 milyon TL olarak bildirilmiş olup, tamamlanan projemiz ise 3 milyon 498 bin TL. çıkmıştır. Burada açık kalan 500 bin TL’ nin çiftçilerimizden toplanması gibi bir konu gündeme gelmiş ancak biz bundan feragat ederek, katkı toplanmadan uygulanmasını sağlamış olduk.

Proje ile Göletten alınacak suyun kapalı sistemle arazilere iletimi sağlanacak ve yüzde 100 su tasarrufu sağlanacaktır. Uygulanacak projeden bölgedeki çiftçilerin yüzde 100'ü yani bin 500 aile faydalanacaktır.

Hazırlanan proje bu tutulan suyun arazilere kayıpsız olarak iletimini sağlayacak olup, su tasarrufunun yanında bölge çiftçilerimizin modern sulama sistemine geçişini sağlayacaktır.

Orduzu projemiz, şu an itibarı ile ihalesi tamamlanmış ve pazartesi günü itibarı ile de sözleşmesi imzalanacaktır. Proje ihalesini alan firmamızın inşallah bayram sonunda inşaat çalışmalarına başlayacağını öngörmekteyiz.

Projenin resmi süresi 1 yıl, yani Ağustos-2014 olmakla beraber, ilgili birimlerimizin bana verdiği bilgilere göre önümüzdeki mart ayının sonlarına doğru büyük bir ihtimalle tamamlanmış olacaktır. Yani benim Orduzu'd ki çiftçim önümüzdeki yıl tarlasına en yakın olan vanadan suyunu açarak, elinden kazmayı küreği bırakıp ağacın gölgesinde oturarak sulamasını yapacaktır.“

Orduzu ziyaretinde Milletvekili Ömer Faruk Öz’e AKP İl Baskan Yardımcısı Murat Turgut, İl Yonetim Kurulu üyeleri Cumali Altıntop, Coşkun Çetin, Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, ilçe yönetiminden Ayhan Baran ve Mustafa Zeren eşlik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız