SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kapalı Tribün Muamması!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Stadı'nın 3 bin kişilik kapalı tribününün teras (beton siper) kısmının, deprem yapı koşullarına uygun olmadığı, beton- demir yorgunluğu olduğu, bu nedenle seyirci alınmaması yolunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün görüşünün, Malatyaspor'un sezon açılış günü arifesinde kulübe resmen tebliğ edilmesiyle yaşanan kaos, birçok soru işaretini beraberinde getirdi.

4 AY ÖNCE İNCELEME, 12 AĞUSTOS'TA TEBLİGAT..
1954 yılında inşa edilen ve 2 yıl önce de Malatyaspor Kulübü tarafından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden 10 yıllığına kiralandıktan sonra yapılan tadilatla "UEFA kriterlerine" uygun hale getirilen İnönü Stadı'nın Kapalı Tribünü ile ilgili "sağlam olmadığı, seyirci alınmaması" yolundaki bildirim şaşkınlık yarattı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün görevlendirdiği teknik elemanların Nisan ayında yaptıkları incelemede saptandığı belirtilen, Kapalı Tribünün teras kısmının deprem yapı koşullarına uymadığı, bu nedenle güvenlik sorununun bulunduğu, bu tribüne seyirci alınmaması yolundaki görüşleri içeren yazı, Temmuz ayı sonlarında Malatya'ya ulaştı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün söz konusu yazısı, 2006- 2007 futbol sezonunu açmak üzere tören programı yapan Malatyaspor Kulübü'ne, sezon açılış günü olan 12 Ağustos'ta tebliğ edildi. Malatyaspor Kulübü bu tebliğatın ardından adeta şaşkına dönerken, tribüne seyirci alınmadı. Protokol da, sezon açılış törenini Maraton Tribününden izlemek zorunda kaldı. Ancak Yaklaşık 6 saat süren sezon açılış töreni ve hazırlık maçının sonlarına doğru, tribünün protokol bölümünde oturan yaklaşık 30-35 kişilik gruba, "tehlikeli" görülen terasın altında oturan onlarca kişiye, kapalı tribünü kullanan futbolcu, hakem, yönetici ve diğer görevlilere müdahale edilmediği gözlendi.

MALATYASPOR'UN GİRİŞİMLERİ..
Yapılan tebliğatın ardından, liglerin başlamasına 1 hafta kala "şok" olan ve 3 bin kişilik bir tribün kapasitesinin yanı sıra, tamamı "kombine" bilet satışına tabi tribünle ilgili ortaya çıkan belirsizlik yüzünden maddi anlamda da olumsuz etkilenen Malatyaspor Kulübü'nün, Kapalı Tribünün sağlamlığı ile ilgili tereddütleri gidermek üzere girişimlere başladığı bildirildi.

Malatyaspor Kulübü'nün, yapının sağlamlığı ile ilgili teknik ölçümler ve değerlendirmeler yapmak üzere Elazığ Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Prof.Dr. Mehmet Ülker başkanlığındaki uzmanları Malatya'ya davet ettiği, bu uzman heyetinin 15 Ağustos Salı günü tribünde inceleme yapacağı bildirildi.

Bu arada, tribün sorunuyla ilgili olarak 14 Ağustos Pazartesi günü de Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında bir toplantı yapıldığı öğrenildi. Toplantıya; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Bayındırlık Müdürlüğü yetkilileri ile Malatyaspor yöneticilerinin de katıldığı haber alındı.

SORULAR..
* İnönü Stadı Kapalı Tribünü ile ilgili olarak Nisan ayında yapılan incelemenin sonucu ile ilgili neden daha önce bilgi verilmedi? O arada birçok etkinliğin gerçekleştirildiği, 12 Ağustos'taki tebliğattan 2 gün önce de bir maçın oynandığı stadın kapalı tribünü eğer, raporda iddia edildiği gibi "tehlikeli idiyse" neden o etkinliklerin yapılmasına göz yumuldu? Malatya'daki yerel yöneticileri incelemenin hemen ardından riskten haberdar etmeyenlerin sorumluluğu yok mu?

* Tribün ile ilgili uyarı yazısının 26 Temmuz’da Malatya’ya ulaştığı öne sürülüyor. Bu yazının tebligatı için neden 12 Ağustos’a kadar beklendi? O arada, Malatyaspor Kulübü’ne bilgi verildiği, kulüp yetkililerinin “gayriresmi” bilgilendirildiği doğru mu?

* Her ayın ilk Perşembe günü toplanan ve Ağustos ayı toplantısını da yapan İl Spor Güvenlik Kurulu'nun gündeminde, bu konu var mıydı? Yoksa, neden?

* Malatyaspor'un 2 yıl önce UEFA kriterlerine uygun hale getirdiği belirtilen stadda UEFA yetkilileri teknik inceleme yapmadı mı?

* “Tehlikeli” görülen tribün için neler öngörülüyor?

* Malatyaspor Kulübü, Kapalı Tribün için sattığı kombine biletler için ne düşünüyor?

* Malatya Valiliği, bu konuda kamuoyunu detaylı olarak bilgilendirecek mi?

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız