SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kapalı Tribünde İnceleme

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un maçlarını oynadığı İnönü Stadı'nın 3 bin kapasiteli kapalı türbin hakkında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün verdiği "Sağlam değil, yıkılır" raporu nedeniyle Malatyaspor’un Fırat Üniversitesi'nden davet ettiği heyet incelemelerine başladı. Bu arada, yapılan ilk incelemenin ardından teknik heyet üyelerinde oluşan izlenimin, stadın iddia edildiği şekilde "kritik" bir tehdit oluşturmadığı şeklinde olduğu öğrenildi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ve Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ, "Sağlam değil" şeklinde rapor verilen kapalı tribünde inceleme yapan Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Mehmet Ülker başkanlığındaki heyetle bir görüşme yaparak gelişmeler hakkında bilgiler aldılar.

Vali Hali İbrahim Daşöz, yaptığı açıklamada, "Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ilimize bir yazı göndererek, İnönü Stadı kapalı tribün üstünün deprem yönünden güvenli olmadığını, bu nedenle yıkılması gerektiğini, yıkılıncaya kadar da buraya hiç bir şekilde seyirci alınmaması gerektiği iletildi. Bu karar ilgili yöneticilerimiz ve kulüp yönetimine bildirildi, sezon açılışında buraya seyirci alınmadı. Bundan sonra hızlı bir şekilde Malatya'nın bundan en az şekilde etkilenmesini temin etmek üzere yoğun bir çalışma içerisine girildi.

Bu kapsamdan Malatyaspor'un talebi üzerine Fırat Üniversitesi'nden bir heyet gelerek incelemelerde bulunuyorlar. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile de bu görüşmeler devam ediyor. Tabi işin teknik boyutu var, parasal boyutu var, projelendirme boyutu var. Öncelikle burada gerçekten yıkım dışında başka bir seçenek var mı, yok mu? Bunu teknik olarak ortaya koymamız gerekiyor. Şu anda burada yapılan çalışma buna mahsus bir çalışma. Değerlendirmeler sonucunda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yıkım görüşünü tekrarlıyor. Malatyaspor'da da her seçeneğe göre seçenekler üzerinde çalışmalar yapılıyor. Hedefimiz Malatya’nın ve Malatyaspor'un en az zararla bu olayı atlatmasıdır" şeklinde konuştu.

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ülker ise, "Bizim yapacağımız çalışmada yapıda her hangi bir deformasyon var mı, çökme var mı , zeminle ilgili problemler nelerdir? Bunları inceleyeceğiz. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nü hazırlamış olduğu bir rapor var, rapor henüz elimize geçmedi. O raporda eğer elimize ulaşırsa, daha iyi bir değerlendirme yapabiliriz.

İlk etapta tabi yapının 1960'larda yapıldığı düşünülürse, yaklaşık 50 yıllık bir geçmişi var. Günümüze kadar çeşitli deprem yönetmenlikleri değişti. Deprem yönetmenlikleri çerçevesinde yapının analiz edilmesi, yeni deprem yönetmenliği katsayıları ile sistemin tekrar analiz edilmesi, varsa bir anormallik onları raporumuzda yansıtacağız. Gereli tedbirlerin alınması yönünden önerilerde bulunacağız. Objektif bir rapor vermeye çalışacağız. Bizimde amacımız öncelikle insan hayatı. Duygusallıktan öte rapor vermeye çalışacağız" ifadelerini kaydetti.

Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ ise İnönü Stadı'ndaki kapalı tribünün sağlam olmaması raporu karşısında taraftarların ümitlerini kaybetmemesini isteyerek, "Gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Yıkım olarak da ekibimiz hazır. Heyetin 1 hafta sonra vereceği rapora göre her türlü tedbiri almış durumdayız. Malatyaspor taraftarı rahat olsun, en kötü ihtimal 1 veya 2 maçımızı dışarıda oynarız. Bu konuyla gerekli tüm birimle uğraşıyor. Valimiz Halil İbrahim Daşöz, bu sorunla bizzat ilgileniyor. Taraftarlarımız rahat olsunlar" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız