SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kapanan Beldeleri Açacağız"

0
Güncellendi - 2018-02-10 02:36:33
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve il örgütü ilçe ziyaretleri gerçekleştirerek çalışmalarına hız verdi. Kiraz ve beraberindeki yöneticiler, Akçadağ merkez, Kürecik, Kozluca, Darıca ve Ören mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla uzun süre sohbet ettiler.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Yerel yönetim demek yerine en yakın yerden hizmet demektir. Ama AKP yerel anlayışı ortadan kaldırdı. Kapanan beldelere hizmet gitmiyor. 2019’da CHP İktidarıyla kapatılan beldeleri tekrar açacağız” dedi.

AKÇADAĞ YAZIN TOZDAN, KIŞIN ÇAMURDAN GEÇİLMİYOR

İlçe örgütü ziyaretinde konuşan İl Başkanı Enver Kiraz, 2019’a giderken yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde çalışmalara aralıksız devam ettiklerini söyledi. Hem yerel de hem de genel de çok ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya olduklarını kaydeden Kiraz; “Bir bütün şehir yasası getirdiler. Bu yasayla beraber belde belediyeleri kapatıldı. Köylerin tüzel kişiliği ortadan kaldırıldı. O dönemde beldelerimize sandık koyup referandum yaptık. Bir mahalleyi bile başka bir mahalleye bağlarken orada yaşayanlara sormak lazım. Koskoca belediyeyi, kapatırken orada yaşayanlara sormuyorsunuz. Biz bu yasa geçerse Büyükşehir Belediyesi bütün bir şehre hizmet götürmesinin mümkün olmadığını söyledik. ‘Belediye binası var, araç gereç var, personel var siz burayı niye kapatıyorsunuz?’ diye sorduk. Şimdi rezaleti herkes yaşıyor. Mahallelere hizmet gelmiyor. Akçadağ’a ne zaman gelsek aynı sorunlarla karşılaşıyoruz. Yazın tozdan, kışın çamurdan geçilmeyen bir Akçadağ’la karşılaşıyoruz. Maski’nin taşeron şirketinin esnafı dolandırdığı söyleniyor. Hiçbir mahalleye doğru düzgün bir hizmetin yapılmadığı bir durumla karşı karşıyayız. Bu yerel yönetim anlayışını değiştirmek lazım. Bir yıl sonra sandık gelecek. Biz yerel seçimlerde iktidar olduğumuzda kapatılan beldeleri tekrar açacağız. Yerel yönetim demek yerine en yakın yerden hizmet demek. Ama AKP yerel anlayışı ortadan kaldırıyor ” ifadelerini kullandı..

SİGORTA YAPTIRSA BİR DERT YAPTIRMASA BİR DERT

CHP İl Başkanı Kiraz “Köylüyü, üreticiyi, hayvancılığı bitirdiler. Şimdi teşvik ederek tekrar eski haline getirmeye çalışıyorlar. 300 koyun vereceklerini, çoban parası vereceklerini söylüyorlar. Bu köylüler hayvancılıkla geçiniyorlardı. Düzenini bozdunuz, merasını elinden aldınız, yaylasını elinden aldınız. Şimdi ‘tekrar köyüne geri dönsün’ diyorsunuz. Malatya kayısısının dörtte birini Akçadağ üretiyor. Çiftçi’ kayısıyı nasıl sigorta yapacağım?’ diye kara kara düşünmeye başladı. Sigorta yaptırsa bir dert, yaptırmasa bir dert. 15 yıldır AKP iktidarının bizi getirdiği nokta budur. Çiftçi daha fakirleşti, köylü köyünü terk etti, benzin 6 lira oldu. Bu anlayışı değiştireceğiz. Umut var. Referandum da AKP’ye karşı çok ciddi bir güç var. Bu örgütlenmeyi tekrar sağlayacağız. 2019’da parlamenter sistemin tekrar eski gücünü almasını sağlayacağız.” dedi.

CHP Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan ise yaptığı konuşmada, “ilçe ve il kongrelerini tamamladık. Büyük kurultayımız gerçekleştirildi. Şimdi 2019 seçimlerine çok daha güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz. AKP 15 yıldır ülkeyi yanlış yönetiyor. Cumhuriyete karşı, rejime karşı bir mücadele içerisinde. Yıllardır FETÖ ile kol kola girmelerine rağmen şimdi FETÖ’yü CHP mal etmek istiyorlar. Bunu asla kabul etmiyoruz. Kendi yanlışlarını bize mal edemezler.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Murat Bey (6 yıl önce)
    ya bir sus otur sayin kiraz...ak partinin malatya ya yaptıgı tek iyi hizmet beldeleri kapatmak sen cikmis geri acacagiz diyorsun...orduzu belediyesi kalsaydı orduzu çınar a gelip cay içemezdin simdi....
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (6 yıl önce)
    Sayın Kiraz lütfen popilist yaklaşımlarda bulunmayın.Kapatılan beldelerin eski başkanlarına sorun,çalışan personel maaşlarını ödeyebiliyor muydular?Kaldı ki hizmet yapsınlar. .Hizmet alamayan belde ve köyler muhtarlık olarak haklarını arasınlar ayrıca sandıkta hesap sorsunlar.
    0
    0
    Yanıtla