SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kapasite Artırıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:18:49
Kapasite Artırıldı
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’da kurulu bulunan trafo merkezlerinin gücü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı’nın desteği ile önemli ölçüde arttırıldı. 

TEİAŞ Malatya İşletme ve Bakım Müdürü Kemal Göçer, “Malatya’da 2011 yılı sonu itibariyle 3 Trafo Merkezimizde kurulu gücü 398 MVA iken, geçtiğimiz yıl Malatya’ya ziyarette bulunan sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız ile TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı’nın verdiği destek ve sağladığı imkanlarla Trafo Merkezlerimizdeki kurulu gücümüz 482 MVA’ya yükseltildi” dedi.

Yapılan çalışmalar nedeniyle MALORSA Trafo Merkezi’nde bilgi veren TEİAŞ Malatya İşletme ve Bakım Müdürü Kemal Göçer, “Malatya’daki trafo merkezlerimizi güçlendiriyoruz. Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız’ın ilimizi ziyaretinde şehrin elektrik ihtiyacını karşılayan trafo merkezlerine ilave güç trafolarının gönderileceğini bildirmişti. Sayın komisyon başkanımız Mücahit Fındıklı’nın ve değerli milletvekillerimizin katkılarıyla güç trafoları getirilerek montajları yapılarak devreye alınmıştır. Organize Sanayi ve şehir merkezimizi besleyen 50 MVA güç trafosu değiştirilerek yerine 100 MVA güç trafosu monte edilmiştir. Böylece daha önce 100+50 MVA olan güç trafomuz 100+100 MVA’ya çıkartılmıştır. Üniversite’nin yanındaki Malatya-2 Trafo Merkezimizde 25+25 MVA güç trafosu varken, 25 MVA güç trafosunun yerine 50 MVA güç trafosunun montesi yapılarak, bu trafo merkezimizin gücü 50+25 MVA’ya çıkartılmıştır. Darende Trafo Merkezimiz de 16+16 MVA 2 adet güç trafosu mevcutken, bu trafolardan birinin gücü 25 MVA’ya çıkartılacaktır. Malatya’da 2011 yılı sonu itibariyle kurulu gücümüz 398 MVA iken, yapılan çalışmalarla kurulu güç 482MVA’ya çıkartılmıştır” dedi.

Göçer, Orduzu’daki Malatya-1 Trafo Merkezinde bulunan 50 MVA’lık güç trafosunun 100 MVA ile değiştirilmesinin ise 2013 yılının ilk yarısında gerçekleştirileceğini kaydetti.

TEAİŞ Malatya İşletme ve Bakım Müdürü Kemal Göçer, “TEİAŞ Malatya İşletme ve Bakım Müdürlüğümüzün sorumluluğunda bulunan trafo merkezlerinde yaklaşık 150 MVA güçlendirme yapıldı. Malatya’ya daha kaliteli ve kesintisiz enerjiyi sağlamış olacağız” dedi.

Bu arada, Malatya’ya direk Keban Barajı’ndan MALORSA’ya direk bir hattın çekilmesi ile ilgili olarak proje çalışmasının yürütüldüğü bildirildi. Bu projenin gerçekleşmesi ile birlikte Malatya’da enerji konusunda önemli bir çalışmanın hayata geçirilmiş olacağı öğrenildi.Yapılan çalışmalarla Malatya'nın 50 yıllık enerji ihtiyacının karşılanabileceği kaydedildi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız