SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kapasite Artırıldı

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar sonrasında, Canlı Hayvan Pazarı'nda aynı anda 100 adet küçük baş hayvan kesiminin yapılabileceği belirtildi. Canlı Hayvan Pazarı'nın alını 40 dönüme çıkartılarak, ahır sayılarının ve kesimhanelerin kapasitesinin artırıldığı öğrenildi. 
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz  “Bu yıl yapılan çalışmalar ve alınan tedbirler sayesinde canlı hayvan pazarında Belediyemizin çalışmalarıyla daha rahat, temiz, ferah bir pazar ortamı oluşturuldu. Oluşturulan pazar alanının yanında bulunan Kesimhanede Büyük ve Küçük baş hayvan kesimi yapılan kesimhanenin kapasitesi arttırıldı. Çalışma sistemi tamamen yenilendi. Bu yeni çalışma sistemi ile kesimhane kapasitesi üç katına çıkarıldı. Bilindiği üzere Belediyemizin belirlediği kesim noktalarının dışında şehir merkezinde kesimlere müsaade edilmemektedir. Mevsim itibari ile havaların soğuk olması nedeniyle dışarıda açık alanlarda kesim yapmak daha da zor olacaktır. Belediye Başkanımızın talimatı ve desteğiyle vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Canlı Hayvan Pazarımız halkımızın ihtiyacını karşılayabilecek bir yapıya kavuşturulmuştur.
 
Bayram süresince daha güvenli bir ortam oluşturmak için 30 güvenlik görevlisi ve 30 zabıta bayram süresinde canlı hayvan pazarında görev yapacaktır. Aşırı yoğunluktan dolayı yaşanan otopark sorunu da yeni yapılan otopark alanı ile düzenli bir hale getirilmiştir.
 
Kurban bayramı süresinde bayram öncesinden ahırlarda barındırılan ve bayram süresince satışı yapılan büyük ve küçükbaş hayvanlar, canlı hayvan pazarında görevliler tarafından kesilerek, gövdeler birkaç parça halinde kurban sahiplerine verilecektir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız