SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kapasite Artırılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:26:00
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Vasip Şahin, Turgut Özal Tıp Merkezi'ni ziyaret etti. 

Vali Şahin'i ziyaretinde; İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Yusuf Türkoz, Prof. Dr. Asım Künkül, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, Dekan yardımcıları, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan ve diğer akademik personel karşıladı. Ziyarete; Vali yardımcıları Murat Çağrı Erdinç ve Abdullah Abid Öztoprak da katıldı. Vali Şahin, ilk olarak Başhekimlik Binası içerisinde yer alan Turgut Özal Müzesi'ni gezerek Rektör Çelik'ten müze hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Kongre ve Kültür Merkezi'ne geçen Vali Şahin'e, burada Rektör Çelik tarafından brifing verildi. Rektör Çelik, üniversitenin akademik ve idari birimleri ile personel hakkında bilgi verdikten sonra üniversitenin mevcut durumu ve yatırımlarla ilgi yapılan çalışmalar hakkında da bilgi aktardı. Üniversitenin sorunlarını da dile getiren Çelik, sorunlar içerisinde ağırlıklı olarak üniversitenin alt yapı sorununun yer aldığını kaydetti. Kurulduğunda 5 bin öğrenci kapasiteli olarak eğitim veren üniversitenin, bugün 40 bin öğrenci kapasitene ulaştığını ifade eden Rektör Çelik, Turgut Özal Tıp Merkezi dışında Malatya'nın en büyük ilçelerinden bile daha fazla nüfusa sahip olan diğer tüm birimlerde kuyu suyu kullanıldığını, arıtma tesisinin ise artık yetersiz kaldığını belirterek, Vali Şahin'den bu konuda yardımlarını beklediklerini söyledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Özgen de, Tıp Fakültesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi'nin fiziki ve akademik durumu ile konukevi hakkında detaylı bilgi verdikten sonra, merkezin faaliyetleri ve sahip olduğu kalite belgeleri ile Türkiye'de ve Dünya'da sayılı hastaneler arasında yer aldığını vurguladı. Dekan Özgen, vermiş olduğu brifingin sonunda hastanenin şehirler arası yol kenarında yer almasından dolayı Malatya ve Elazığ istikametinde yer alan yol üzerinde bir çok ölümlü kazanın meydana geldiğini hatırlatarak, üst veya alt geçit yapılması gerektiğini, Vali Şahin'den bu konunun çözüme kavuşturulması talebinde bulundu.

Vali Şahin, almış olduğu brifingin sonunda toplantıda yer alan akademik personele teşekkür ederek, "Üniversitelerimiz bir şehrin gelişmesinde en önemli kurumlarımızdan birisidir. Bu sebepten dolayıdır ki, üniversiteler şehirlerin gelişmesine ve sorunlarına çözüm üretirken, bizlerin de idareciler olarak üniversitelerin sorunlarına çözüm bulmamız gerekmektedir. İmkanlarımız çerçevesinde biraz önce dile getirmiş olduğunuz sorunlarınızı çözmeye çalışacağız" dedi.

Rektör Çelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vali Şahin'e teşekkür edip, günün hatırası olarak Turgut Özal Müzesi'nde satılmakta olan fincan takımından hediye etti.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız