SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kapasitesi Artırılıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arıtma tesisi kapasitesinin arttırılması için proje ihalesinin yapıldığını belirtip, kapasitenin bir kat arttırılacağını söyledi.

Mevcut arıtma tesisi kapasitesinin yetersiz kalması ve çevreye rahatsızlık vermesi nedeniyle yaptıkları girişimler sonucunda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın kapasite arttırımı için proje ihalesi yaptığını bildiren MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Çok süratli bir şekilde kapasite arttırımı gerektiği bilinciyle hareket ederek, altyapı proje ihalesini yaptırdık.

Sanayi Bakanımız da odamızı ziyaret ettiğinde konuyu kendilerine iletmiştik. Bakanımız da yardımcı olacağını söylemişti" ifadelerini kullandı.

"Şu anki arıtma tesisi saatte 24 bin metreküp kapasitelidir. Mevcut 1. Organize Sanayi'nin devamı olacak 3.Organize Sanayi Bölgesi'ni de göz önüne alarak burayı 72 bin metreküp kapasiteye çıkarmayı hedefledik. Ancak, proje neticesi net ortaya çıkmadığı için, ihtiyacımızın karşılanması için ilave 24 bin metreküp daha kapasite arttırımı şimdilik ihtiyacımızı karşılayacak. Bu bir kat kapasite arttırımı uzun yıllar sıkıntıyı giderir diye düşünüyorum. Ama biz hedefi daha büyük tutarak, 72 bin metreküp kapasiteli arıtma olması gerekli olduğunu söylüyoruz" diyen Erkoç, "Sanayicilerimiz adına, çevreyi koruma adına bu sorunun biran önce sona ermesi için girişimlerimiz sürüyor. Proje ihalesi yapıldı, ama inşaat altyapı ihalesinin de biran önce yapılması için çabalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız