SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kapasiteyi 5 Katına Çıkardık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:58:35
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, büyükşehir sürecinde önceden yaptığı planlamalar çerçevesinde araç ve iş makinesi parkını güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda asfaltlama işlerini kolaylaştıran ve maliyet olarak masrafları azaltan Kombine Satıh Kaplama Aracı alındı.

Kuzey kuşak çevre yolunda yapılan asfaltlama çalışmalarında kullanılan aracı ve yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, araçla ilgili bilgiler verdi.

İnceleme gezisine Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra başkan yardımcıları Ahmet Ceyhan, Hasan Atay ile bazı daire müdürleri de katıldılar. 

Malatya Belediyesine yeni bir iş makinesi kazandırdıklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyesi olarak bugüne kadar 5 milyon metrekare civarında asfaltlama çalışması yaptıklarını söyledi.

Satıh Kaplama Aracını özellikle açılacak yeni yollarda ve şehir ile bağlantılı ilçe, belde ve köy yollarının yapımında kullanacaklarını vurgulayan Başkan Çakır, “Kuşak yolumuz Malatya trafiğini rahatlatacak önemli bir aksımız. Burası 30 metre genişliğinde 14 km. uzunluğunda. Yolumuzun 8,5 km’lik kısmında alt yapı çalışmaları tamamlandı. Ergenekon Köprüsü’nden Yeni Hal Binasına kadar olan bölümünde yeni aldığımız araçla satıh kaplama asfaltlama çalışması yapıyoruz. Açılan yolumuzda iki kat asfalt serimi yapılıyor. Araç hem işimizi daha pratik ve hızlı yapmamıza yardımcı oldu,  hem de daha az maliyetle daha çok asfalt yapmamıza vesile oldu. 

Aracımızı özellikle yetişemediğimiz bölgelerde daha çok kullanıp, ihtiyacı ve eksiklikleri gidereceğiz. Aracımız bir günde 12 bin m2 satıh kaplama asfalt serebiliyor. Bu araçların sayısını artıracağız. Büyükşehir ile birlikte ilçelerimizin, köylerimizin, beldelerimizin yollarını bu araçlarla yapacağız” dedi.

PMT TESİSİ İLE EMİSYON TESİSİ BÖLGEDE BİR İLK 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır daha sonra PMT Tesisine geçerek yeni alınan 400 ton/ saat kapasiteli yeni PMT makinesini yerinde inceledi. 

Mevcut 80 ton / saat kapasiteli PMT Tesisinin yeniden revize edilerek satıh asfalt kaplamada kullanılmak üzere üretilen mıcırları yıkama ve eleme tesisine dönüştürüldüğünü belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “PMT Tesisimizin kapasitesini 5 katına çıkardık. Bu çalışmalarımızla Malatya’yı büyükşehire hazırlıyoruz. Asfaltla ilgili yeni bir alt yapı kurduk. Tesisimiz Büyükşehir olacak Malatya’mızın ihtiyacına cevap verebilecek düzeyde. Yaklaşık 180 bin liralık bir harcama yapıldı. Satıh asfalt kaplama ile ilgili eksikliklerimizi de bu tesisin kurulmasıyla gidermiş olduk. Yıkama ve eleme makine sistemlerinin kurulmasıyla birlikte satıh asfalt kaplamada kaliteli işler ortaya çıkacak. Asfaltla ilgili bütün hazırlıkları yapmış durumdayız. PMT Tesisi ile Emisyon Tesisi bölgemizde kurulan ilk tesislerdir. Belediyemiz asfalt alt yapısı ve donanımı bakımından çok iyi bir seviyeye geldi” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız