SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kapatılmasına Karşıyız"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eylül ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. 
 
MTSO salonunda gerçekleştirilen Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında gündeme ilişkin maddeler görüşüldü. Gündemin en önemli maddesi olan Batı Anadolu Lojistik Projesi'ne MTSO'nun ortak olmasına ilişkin önerge görüşüldü. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, bu projenin limana daha hızlı ve ucuz ulaşım sağlayacağını kaydetti. Erkoç, "Batı Anadolu Lojistik Projesi, TOBB'un yüzde 15'ine ortak olduğu bir projedir. Aynen Gümrük Turizm İşletmeleri'nde olduğu gibi bir ortaklı sistemidir. Gümrük Turizm İşletmeleri kurulurken, MTSO olarak 50 bin TL'lik bir hisse almıştık. 50 bin TL'nin karşılığını geri dönüşümüyle aldık. Şirket çok büyüdü, ciddi anlamda kar yaptı. Yatırdığımız sermayenin tümünü geri aldık. Tahmin ediyorum şuanda yatırdığımız paranın birkaç kat fazlası da hissemiz eder. Batı Anadolu Lojistik Projesi'nde, Manisa Sanayi ve Ticaret Odası bu işin öncülüğünü yaptı. TOBB'da bu işin yüzde 15'ine ortak oldu. Çok karlı bir işletme olacağı düşüncesiyle bizde gücümüz nispetinde o şirkete ortak olmayı planladık. Buradaki hedef limana daha çabuk ve daha ucuz ulaşımı demiryolu ile sağlamak" dedi. 
 
Erkoç'un konuşmasının ardından önerge meclis başkanı Sami Payza tarafından oylamaya sunuldu. Önerge, oy birliğiyle kabul edildi. 
 
Öte yandan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, gündeme ilişkin bir takım açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda yaşanan terör olaylarını kınayan Erkoç, "Türkiye ne zaman ki, ekonomik büyümeyi ortaya koyduğu ve dünyada ekonomik anlamda söz sahibi olsa terör olayları manidardır ve hep ortaya çıkar. Ama şunu unutmamak gerekir ki, bu millet birlikteliğini ve beraberliğini tarihin derin köklerinden alıyor. Hiçbir gücün bu milletin birlikteliğini, beraberliğini, kardeşliğini bozmaya gücü yetmeyecektir. Ve ben inanıyorum ki, bu beladan da Türkiye en kısa zamanda kurtulacaktır" ifadelerini kullandı. 
 
Erkoç, 72 milyonu kucaklayan sivil bir anayasa yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Çağdaş ve demokratik bir anayasaya bu ülkenin ihtiyacı var. Bu anlamda da partiler arsı diyalog bizleri sevindiriyor. Sivil, çağdaş ve demokratik bir anayasayı da oluşturup, yeni bir anayasayla bu ülkenin önündeki tıkanıklıkları aşmalıyız" diye konuştu.
 
Malatya'nın bölgede çok hızlı büyüdüğüne dikkat çeken Erkoç, "Malatya ekonomisi için önem arz eden şeker fabrikasının kapatılmasına karşıyız. Özellikle yeni teşvik sisteminde devlet, özel sektöre iş birliğini ortaya koyarken Malatya'da şeker fabrikasının kapatılmasına karşıyız. Eğer yer noktasında bir sıkıntı varsa da, bunun Malatya dışındaki uygun bir yere taşınmasında da yarar olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
 
Toplantıda ayrıca Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hidayet Bozkurt, Malatya Eğitim Bursu Platformu hakkında bilgiler verdi. Bozkurt, Malatya Eğitim Bursu Platformu'nun Malatya Valiliği ile MİAD'ın ortak yürüttüğü bir sistem olduğunu kaydederek, "Proje, şeffaf, denetlenebilir ve güvenilir bir sistem içinde, eğitim bursu sağlamaya yöneliktir. Malatya Valiliği'nin himayesinde gerçekleşen bu proje, ihtiyaç sahibi Malatyalı üniversite öğrencileri için bir burs havuzu oluşturuyor. Sizde Malatya'da iz yapmak, öğrenciler arasında efsane olmak istiyorsanız, Allah rızası için burs verin" dedi.
 
Meclis toplantısı sonunda odada 30 yılını dolduran personel Faik Kılınç ve Fırat Akgönül'e plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız