SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kapatma Söz Konusu Değil'

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz aylarda yaklaşık 450 büyükbaş süt sığırının Eskişehir’e götürülmesinin son anda engellenmesinin ardından Sultansuyu’nun kapatılacağı yönünde kamuoyunda oluşan kaygılara TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, son noktayı koydu. Cumartesi gece Malatya’ya gelen TİGEM Genel Müdürü Bilden (üstteki fotoğrafta), “Kurumun Genel Müdürü olarak söylüyorum. Bunu benim ağzımdan Malatya kamuoyuna çok net bir şekilde iletebilirsiniz. Sultansuyu kapatılmayacak” dedi.

Malatya basınını yakından takip ettiğini, bu tür haberler çıkmadan önce bilgi alınıp yazılmasını ve kendilerine yardım edilmesini isteyen Genel Müdür Bilden, Sultansuyu İşletmesi Müdürlüğüne geldiği günden bu yana yaptığı işler tartışma konusu olan Ahmet Baş’ın (alttaki fotoğrafta), basına haber alma noktasında sıkıntı yaşattığının iletilmesi üzerine de “Böyle şey olmaz. Biz, haber alma özgürlüğü noktasında sonuna kadar açığız. Basın gelip burada atları çekebilir, diğer yatırımlarla ilgili haber yapabilir. Sadece bize haber verilmesi yeterlidir’ diye yanıtladı. Genel Müdür Bilden, yaşanın sıkıntılarla ilgili İşletme Müdürü Ahmet Baş ile detaylı görüşeceğini de sözlerine ekledi.

Tarım İşletmeleri (TİGEM) Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, Akçadağ Sultansuyu Tarım İşletmesi'nin kapatılmasının söz konusu olmadığını açıklayarak, işletmenin sığırcılık konusunda büyütüleceğini ve istihdamın arttırılacağını söyledi.

Sultansuyu Tarım İşletmesi'ne gelerek burada incelemelerde bulunan TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, "Malatya işletmemiz TİGEM için çok önemli bir işletme. Osmanlı'dan günümüze kalan önemli bir işletme. O günden bugüne kadar ağırlıklı olarak atçılık, Küçükbaş hayvancılık, büyükbaş hayvancılık ve tohum üretimi açısında önemli bir işletme. Son bir kaç aydır, yerel basında özellikle, bana işletmelerimizle ilgili olarak basın özetleri geliyor, sığırcılığımızın taşınacağı, bazı atlarımızın buradan alınıp, başka yerlere götürüldüğü gibi bazı haberler var. Ben öncelikle kamuoyu ile sığırcılık konusundaki yaklaşımımızı paylaşmak istiyorum. Sığırcılığımızı burada büyütüyoruz. Sizinde dikkatini çekmiştir, burada Projem Test diye, bir proje başlattık. Geçen yıl fiziki mekanlarını, yani binalarını bitirdik. Bu yıl bazı eksikliklerimiz vardı, onları da bitirdik. Fiziki mekanlar bugün itibariyle komple bitti. Laboratuar ihalesi yaptık. Tahmin ediyorum, önümüzdeki haftada laboratuar malzemeleri ile ilgili kısımları bitirmiş olacağız. Nedir Projem Test? Öncelikle kendi işletmelerimiz için testi yapılmış boğa sperması üreteceğiz ve işletmelerimizde kullanacağız. Ne demektir bu? Yılda 1 milyon dolar tutarındaki bir para ile biz, 30 bin, 40 bin civarında sperm alıyoruz ve oraya para ödüyoruz. Netice de biz bir kamu işletmesi kuruluşuyuz. Dolayısıyla bir imkanımız varsa, kendi kullanacağımız ürünleri biz üretmek isteriz. Birinci amacımız bu. İkinci amacımız, eğer yurt içinden üreticilerimizden, çiftçilerimizden hayvan yetiştiricilerimizden bir talep gelirse, biz Türk çiftçisinin hizmetine, bu testi yapılmış spermleri sunmuş olacağız. Bununla şunu kast ediyorum; hiç bir şekilde Malatya işletmemizin kapatılması ya da hayvanların nakledilmesi gibi bir şey söz konusu değil. Net bir şekilde söylüyorum. Kurumun genel müdürü olarak söylüyorum. Bunu benim ağzımdan Malatya kamuoyuna çok net bir şekilde iletebilirsiniz. Bir şey olursa, söz veriyorum, ben sizinle bunu paylaşırım. Dolayısıyla bu konuyu burada kapatıyoruz" dedi.

TİGEM Genel Müdürü Bilden, Sultansuyu İşletmesi'ndeki gösteri atı Batyskaf'ın Karacabey Tarım İşletmesi'ne götürülmesi ile ilgili tepkileri ise, "Batyskaf, en sevdiğim atların başında geliyor. Ben işletme müdürümüze sürekli o atı sorarım. Batyskaf çok yaşlandı. 20 yaşını üzerine çıktı ve bir, iki hastalık belirtisi vardı. Son demlerini orada geçirmesi için Karacabey'e gönderdik. Orada büyük bir laboratuarımız var. Veteriner hekimlerimiz orada onu takip ediyorlar. Batyskaf dışında hiç bir atımız, benim bilgim dışında hiç bir yere gitmemiştir, gitmeyecektir" şeklinde konuştu.

Bilden, TİGEM'in yatırımlar konusunda en fazla yatırımın yapıldığı dönemin yaşandığını söyleyerek, "2008 yılında tüm TİGEM'in yatırım ödeneği 11.5 milyon TL idi. Şu anda 2010 yılındayız, 2010 ödeneğimiz 123.5 milyon TL. Burada Sultansuyu Tarım İşletmesine düşen ise Projem Test uygulamasıdır. Bu uygulama çok ciddi istihdam da sağlayacak" şeklinde bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız