SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kapıda Azrail Var!..

A- A+ PAYLAŞ

"İslam'da Melekler Allah'ın emirlerini uygulamakla görevli nurdan yaratılmış varlıklardır. Meleklere iman İmanın altı şartı arasındadır. Melekler insanlardan, kendilerine cüzi irade verilmemiş olmaları yönünden ayrılırlar. İslam'a göre meleklerin cinsiyeti de yoktur. Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil olmak üzere dört büyük melek vardır..

Cebrail'in görevi peygamberlere vahiy getirmektir yani o Allah'ın emir ve yasaklarını peygamberlere getiren (ileten) melektir. Ayrıca Cebrail tüm meleklerin en büyüğü ve en üstünü olarak anılır. Mikail'in görevi doğa olaylarını idare etmektir. İsrafil'in görevi kıyamet günü sûra üflemektir. Azrail'in görevi ise insanların canını almaktır, bu nedenle ölüm meleği (melekü'l mevt) olarak da anılmıştır.."

Bu meleklerden; Cebrail, İsrafil ve Mikail'in isimleri aynı zamanda yaygın olarak kullanılan erkek isimlerindendir...

Azrail, "ölüm misyonu" gereği ürkütücüdür, korkutucudur.

***

Geçtiğimiz günlerde GÖRÜŞ Gazetesi çalışanları, "Azrail"le karşılaştılar. Daha doğrusu, "Azrail" kapılarını çaldı!..

Açtıklarında bir gençle karşılaştılar.. Elinde bir resmi belge!..

Bir mahkeme kararı olan bu belgeye gözattıklarında "kanlı, canlı" Azrail'in karşılarında olduğunu farkettiler! (Fotoğrafı da yukarıda!..)

***

20 yaşındaki bu gencin elindeki belge, isim değişikliğine ilişkin bir mahkeme kararı.. Babasının koyduğu "AZRAİL" adını, "ALİ" olarak değiştirmiş..

Azrail (Ali) Özdemir, Akçadağ'da yaşayan bir genç.. Emekli işçi olan babası, büyük oğluna Azrail, küçük oğluna da Cebrail adını koymuş. Cebrail'in adından dolayı bir sıkıntısı yok. Ama, Azrail adı nedeniyle ağabey bayağı sıkıntı yaşamış, şaşkınlık yaratmış, espri konusu olmuş.. Öyleki "resmiyetin" olmadığı karşılıklı tanışıklıklarda kendini hep "Ali" olarak tanıtmaya başlamış.

Ama "resmiyet" gerektiğinde, mecburen Azrail olmuş!.. Okulda, resmi işlemde, polis denetiminde, jandarma kontrolunda..

Bundan bayağı da etkilenmiş.. Ancak, oğluna Azrail adını veren baba, "resmen" isim değişikliğine yanaşmadığından olsa gerek, delikanlı yasal rüştünü kazanınca, doğru mahkemeye gitmiş ve Azrail adını Ali olarak değiştirmiş. Mahkemenin bu kararının gazetede ilan edilmesi gereği nedeniyle de, GÖRÜŞ Gazetesi'nin kapısını çalmış..

Sohbet sırasında, adından dolayı hayli olaylar yaşadığı anlaşılıyor..

Utangaç bir yapısı olan Özdemir, babasına "Azrail" adını neden koyduğunu hiç sormadığını da söylüyor.

En sık yapılan espri de "Aha Azrail geldi!.." diye tanıştırılmasıymış..

***

Bu olayın ardından gazetede olan ise..

GÖRÜŞ'ün kıdemlisi Selahattin Gökatalay, "Azrail"in ziyareti sırasında dışarıdadır.. Bir süre sonra büroya gelir.

O sırada konuşulmakta olan mevzuya kulak kabartınca, "Az önce Azrail buradaydı!.." diye söze başlayan çalışma arkadaşına, lafın gerisini getirmesini beklemeden, şaşkın ve üzgün bir ifadeyle bakıp, şunları söyler:

"Sana o kadar söylüyorum, az sigara iç diye.. Yine Allah korumuş.. Doktora git hemen!.."

HABER-FOTO: Görüş Gazetesi
1- Ali (Azrail) Özdemir..
2- Azrail'in Ali olmasına ilişkin mahkeme kararı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız