SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kapıdaki Mühür Fayda Etmeyince!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Zabıta ekipleri, somun fırınlarına yönelik olarak sabaha karşı "gramaj" denetimi gerçekleştirdi. Bu arada, Karakavak'ta, "ruhsatsız" olduğu için mühürlenen bir fırını da, ekmek üretildiği bilgisi üzerine kontrol eden zabıta ekipleri, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüler. Kapatılan ve kapısında mühür olan fırının işletmecisi, kapıdaki "mühürü sökerek" delilli suç işlemek yerine, bu kez vitrin camını sökerek, içeriye girmiş ve faaliyetini böylece sürdürmeye başlamıştı. Bu bölümün de önüne dolap konularak gizlendiği saptandı. Zabıta ekipleri, fırının faaliyetini ikinci kez durdururken, kapıdaki mühür fayda etmediği için, bu kez fırının ocağını da mühürlediler.

ŞAFAK DENETİMİ..
Malatya Belediye Zabıta ekiplerince, fırınlarda üretilen ekmeğin gramajının denetimine yönelik sabaha karşı bir operasyon gerçekleştirildi.

Zabıta ekipleri gittikleri fırınlarda ekmeklerin gramajını tartarak belirlemeye çalışırken, ilk etapta gidilen 15 dolayındaki fırından 6'sının eksik gramajlı ekmek imal ettiğini saptadılar. İkisi toplam 400 gram olması gereken ekmeklerin, 360 grama kadar düştüğü gözlendi. Bu fırınların işletmecileri hakkında tutanak düzenlendi. Milli Egemenlik Caddesi'ndeki bir fırında ise çok sayıda eksik gramajlı ekmek bulundu.

Denetimler sırasında gramajı tam olan ekmekleri üreten fırınların işletmecilerine de teşekkür edildi.

KAPI MÜHÜRLÜ, VİTRİNDEN SERVİS..
Zabıta Ekipleri, Karakavak Mahallesi Ankara Caddesi'nde bir süre önce ruhsatı olmadığı için mühürlenen bir fırının da faaliyet göstermekte olduğu bilgisi üzerine, bu fırını da denetlediler. Zabıta ekipleri, fırın içerisinde ekmek imal edildiğini saptarken, kapıdaki mühürün yerinde durduğunu gördüler.

Zabıtanın uyarısı üzerine içerde çalışan işletmeci, zabıta görevlilerini, vitrin camını sökerek giriş-çıkış için kullandığı ve dolapla gizlediği bölümden içeriye aldı.

Fırın işletmecisi, zabıta ekiplerini kapı yerine vitrin camından içeri aldı. Fırının ruhsat olmadığı için kapısının mühürlendiğini söyleyen işletmeci, müşteri kaybını önlemek için dükkanı açtığını söyledi. Ekipler, hamur yapılan kazanın çevresinde sigara külüne rastladı. Ekipler, ruhsatsız olduğu halde yeniden açılan fırın için işlem yaparak zabıt tuttu ve bu kez, kapıdaki mühürün işe yaramaması nedeniyle, ocağını da mühürlediler.

FOTO: (ÜSTTEKİ) Kapısındaki mühüre rağmen, vitrininden açılan giriş-çıkışla faaliyetini sürdüren fırına zabıtalar girerken.. (ALTTAKİ) Zabıta ekipleri, fırınlarda gramaj denetimi yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız