SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kapıkaya Malatya'nın Aradığı Park Olabilir"

0
Güncellendi - 2016-02-25 00:33:59
A- A+ PAYLAŞ

CHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu, “Kapıkaya Barajı çevresi tam da Malatya’nın eksikliğini duyduğu park olabilir.” dedi.

Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Kapıkaya Barajında basına açıklamalarda bulunan Sarıoğlu, “Malatya’da bulunan parklar hemşerilerimizin park ihtiyacını karşılamıyor. Malatya’nın ivedi olarak park sözcüğünün sözlüklerdeki, evrensel düzeydeki tanımına uygun bir parka kavuşturulması gerekir.” dedi.

Sarıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“İsmetpaşa Parkımız var birkaç operasyon geçirdi, onca para döküldü ama her seferinde önceki halini aratır etti. Park, beton, taş, ışık, bina görüntüsüyle parktan çok ticari bir alanı çağrıştırıyor. Abdullah Gül Parkı var, güzel düzenlenmiş ama orası da kafelerin, lokantaların, satıcıların işgali altında. Her iki park da anayola sıfır olduğu için şehrin gürültüsünü, egzoz kokusunu, yoğunluğunu içine alıyor. Malatya’nın yıllardır piknik alanı olarak kullanılan Orduzu Pınarbaşı, şimdiki adıyla Turgut Özal Parkı var ki orası da Malatya’nın yükünü kaldıramıyor; insanlar et et üstünde, diz dize piknik yapıyor. Çukurda olduğu için de dumanlar dağılmayıp insanların üzerine çöküyor. İşte kent gürültüsünden, basıncından, trafiğinden, koşuşturmasından bunalan insan toprağa, suya, temiz havaya özlem duyuyor. Yürüyeceği, koşacağı, ailesiyle piknik yapacağı, kendini dinleyeceği, hayal kuracağı, özgürlüğünü yaşayacağı bir alan, bir yer arıyor, istiyor. Parkın literatürdeki anlamı, tanımı bu zaten. Malatya’da yaşayan hemşerilerimizin de buna hakkı var. İşte bulunduğumuz bu Kapıkaya Barajı ortamı gördüğünüz gibi tam da bu amaca hizmet edebilecek koşullara sahip. Şehire 25 Km. yakınlıkta. Kentin gürültüsünü, gerginliğini dışlayacak denli uzak, kolayca erişilebilecek ölçüde yakın. Karayoluna 3 Km. uzağında olduğu için araç etkisinden uzak. Yüksek olduğu için havadar, serin, esintili. Dağ eteğinde olduğu için, geriye doğru, dağa doğru büyüme, genişleme olanağı var. Orta büyüklükte, kar gibi tertemiz suyu olan baraj gölü olduğu için hem görsel güzellik, hem gezinti, hem su sporları yapma olanağı var. Yamaçlar derin toprakla kaplı olduğundan kısa zamanda ağaçlanabilir olma ve ağaçlanmakla yüzey toprağının baraja taşınma, böylece baraj ömrünü azaltmasını önleme özelliği var. Saymadığımız daha birçok özelliğiyle Kapıkaya Barajı Allah’ın Malatya’ya bahşettiği bir nimettir. Bunun değerini bilelim, insanımızın hizmetine sunalım. Malatya’yı yöneten Valinin, Büyükşehir Belediye Başkanının, Battalgazi Belediye Başkanının, milletvekillerinin bilgilerine, dikkatlerine sunuyorum ve öneriyorum. Sen ben demeden en hızlı bir şekilde harekete geçmelidirler. Vatandaşımızın verdiği vergilerden aylıklarını alıyorlar, evlerini geçindiriyorlar; öyleyse yedikleri ekmeği helal etmelidirler.”

Sarıoğlu sözlerini “Türkiye de hep ‘Muhalefet eleştirir, her şeye kötü der, ama çözüm önermez.’ denilir. Ama ‘Muhalefet ne çözüm önerirse önersin, iktidar hiçbirisini dikkate almaz, bildiğini yapar ‘ sözü de artık kabul görmelidir. Biz anamuhalefet partisi CHP Battalgazi ilçe Başkanlığı olarak görevimizi yapıyor ve öneriyoruz: İktidar Kapıkaya Barajı çevresinin park alanı yapılması önerimizi dikkate alsın ve gereğini yapsın. Yapmıyorsa neyi yanlış, neyi eksik söylesin.” diye tamamladı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız