SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kapıkaya'da Su Tutma 2011'de..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kapıkaya Barajı'nın sulama projesi ihalesinin 12 Ocak 2011'de yapılacağı bildirildi.

AKP Malatya Milletvekili ve partinin MKYK Üyesi Öznur Çalık, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "1994 yılında yapımına başlanan ve 2003 yılından bu yana yaklaşık 82.5 Milyon TL harcanan Kapıkaya Projesi sayesinde, Kale Ovasındaki 4 bin hektar arazi modern borulu sistemle sulanacaktır" ifadelerini kullandı.

Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kapıkaya Projemiz dahilinde, bir baraj ve bir sulama tesisimiz bulunmaktadır. Barajdan alınacak su ile yaklaşık 4000 ha araziyi çok modern yöntemlerle sulayacağız. Bu sulama projesinin yapımı, ne mutlu ki 2010 yılı bitmeden tamamlandı ve inşallah 12 Ocak günü proje ihalesini gerçekleştireceğiz."

Projenin baraj inşaatının da, gövde dolgusunun da bitirildiğini ve 2011 yılında barajın su tutmasının planlandığını ifade eden Çalık, "Biz, barajları ve sulama tesislerini Malatya'mızın tarımsal gücünü ortaya koyabilmesi açısından son derece önemli buluyoruz. Çünkü, suyun gittiği yerde bereket vardır, sağlık vardır; çiftçilerimiz için daha çok ürün, daha çok verim vardır. Kapıkaya Barajı da, bereketiyle gelecek ve Malatya'ya çok şey kazandıracaktır" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız