SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kapıkulu Yasasına Hayır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:16:23
A- A+ PAYLAŞ

AKP il binası önünde toplanan bir grup tarafından, 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nda yapılacak olan değişiklik nedeniyle eylem düzenlendi. 

Kamu Emekçileri Cephesi adı altında, AKP il binasının önünde toplanan grup adına açıklama yapan Erdoğan Canpolat, şunları söyledi:

"İş güvencemiz için,

Performans değil toplu sözleşme,

Tüccar değil öğretmeniz,

Kapıkulu değil emekçiyiz demek için buradayız.

10 yıllık AKP iktidarı memleketin her karışını sata sata sıfırı tüketti. Bu güne kadar ekonomiyi, ülkeyi parsel parsel satarak ayakta tutmaya çalışan bu iktidar, satacak bir şeyi kalmayınca gözünü başta sağlık ve eğitim olmak üzere kamu hizmetlerine dikti. 

Kamu hizmetlerini sermayeye peşkeş çekmeye hazırlanırken biz emekçilerin bu duruma karşı duracağını elbette biliyordu ve önlem alması gerekiyordu. İşte bu nedenle 657 Sayılı Devlet Memurları Yasasını gündeme getiriyor. Bu tasarı ile çalışanların iş güvencesi elinden alınıyor, esnek çalışma ve performansa dayalı sistem dayatılıyor. 

İş güvencesinin kaldırılması demek;

 -2,5 milyon kamu emekçisinin sözleşmeli statüde çalıştırılması,

            -Her yıl sözleşmesinin yenilenip yenilenmeyeceği endişesi yaşatılarak kölece çalışma koşullarına boyun eğdirilmesi,

-Krediyle aldığımız eve, eşyalara yarın bir gün işten çıkarıldığımızda el konulması,

-Hükümetlerin değişmesi, izin kullanmak, hastalanmak, performansımızın yetersiz bulunması ve benzeri herhangi bir nedenle işimize son verilmesi demektir.

-İş güvencemizin kaldırılması demek, performansa göre maaş almak demek, esnek çalışma demektir.

            -2,5 milyon kamu emekçisini kapsayacak olan esnek çalışma modelinin ilk adımları şimdiden atılıyor.

            Esnek çalışma;

            -Memurdan daha fazla verim elde etmek adına,

 -yıllardır yaşadığımız, çalıştığımız şehirlerden başka şehirlere gönderilmemiz,

 -çalıştığımız iş kolundan başka birimlere aktarılmamız,

 -mesai saatlerinin, mesai günlerinin belli olmaması demektir.

 Performansa dayalı çalışma;

-Alacağımız maaşın, sözleşmemizin yenilenip yenilenmemesinin amirlerin iki dudağı arasından çıkacak söze bağlı olması,

-Aynı işi yapanlar statüleri farklı olduğu için farklı ücret alması,

-Hastalık, doğum, evlenme, ölüm gibi izinlerin kısıtlanması,

-“Görevi ihmal, saygısızlık, işe kayıtsızlık” gibi yoruma dayalı nedenlerle maaş kesintisi, kıdem durdurma, hatta devlet memurluğundan çıkarılma tehdidi altında sömürülmemiz demektir.

Değerli Malatya Halkı;

          Her ne kadar özelde bu sorun kamu emekçilerini ilgilendiriyor gibi görünse de asıl hedef, parasını vergilerinizle peşin ödediğiniz, güvenilir, kaliteli, erişilebilir ve ücretsiz olması gereken sağlık, eğitim, belediye, ulaştırma vb. kamu hizmetlerinin bir hak olmaktan çıkarılıp bir ticari malzemeye dönüştürülmesi olduğu için ayrıca ve öncelikli sizin sorununuzdur. Bu sorun hepimizin sorunudur. Birlikte sahip çıkalım.

Kamu Emekçileri Cephesi olarak, esnek güvencesiz, performansa dayalı çalışmayı kabul etmeyeceğiz, geleceğimiz için mücadele edeceğiz. İktidar olmakla istediğini yapabileceğini düşünen AKP Hükümeti yanılıyor. Karşılarında 2,5 milyon kamu emekçisini bulacaklardır. 

İnsan onuruna yakışır biçimde çalışmak ve yaşamak, çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak ve yeni haklar kazanmak için örgütlenelim. 

Onlar bir avuç, biz milyonlarız!

Birleşelim, mücadele edelim, kazanalım!"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız