SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kapılarımız Açık.. Gelin'

A- A+ PAYLAŞ

CHP il başkanı Veli Ağbaba, partinin hafta sonunda yapılan kurultayını değerlendirdi. Genel başkanlığa seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini belirten il başkanı, CHP'de birleşilmesi çağrısı da yaptı.

Ağbaba'nın açıklaması şöyle:

"Hepinizin bildiği ve izlediği gibi son dönemlerin en büyük, en coşkulu ve en heyecanlı kurultayını gerçekleştirdik.

Bu heyecana sadece CHP’nin delegeleri değil bütün halkımız , Türkiye’nin dört bir yanı bu coşkuya, ortak olmuştur.

17 Mayıs Pazartesi günü Sayın Kılıçdaroğlu adaylığını açıkladıktan sonra hem Malatya’da hem Türkiye’ de bu adaylık büyük bir umut yarattı.

17 Mayıstan 22 Mayıs Kurultay gününe kadar Malatya’da yaşayan herkesten çok olumlu tepkiler aldık.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığına katkı vermemiz ve bunun gerçekleşmesi için her kesimden insanların talebiyle karşılaştık.

Malatya halkından aldığımız güçle ben ve 77 İl Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan adayı olması için ortak karar aldık.

Bu kararı almamızda Genel Sekreterimiz Sayın Önder Sav’ın çok önemli bir rol üstlendiğini belirtmek isterim.

Genel Sekreterimiz Sayın Önder Sav ve 77 İl Başkanı hem partimizin hem de Türkiye’nin önünün açılmasını sağladılar.

15 gün gibi kısa bir sürede çok büyük bir komployu önemli bir fırsata çeviren, ülkemizdeki her kesimden herkesi sevince boğan ve CHP’nin tekrar ülkemizin umudu haline gelmesini sağlayan başta Genel Sekreterimize, milletvekillerine , İl Başkanlarına ve bana verdikleri destekten dolayı Malatya’daki İlçe Başkanlarıma, Belediye Başkanlarımın tamamına, İl Yönetim Kuruluma , Disiplin Kuruluma teşekkür ederim.

Son dönemlerin en görkemli ve coşkulu kurultayını ülkemizin dört bir yanından gelen büyük bir toplulukla gerçekleştirdik.

Kurultayımızda demokratik kitle örgütlerinin , sendikaların başkanları, aydınlar, sanatçılar, yazarlar ve AKP iktidarının zulmünden kurtuluş arayanlar Türkiye’nin geleceğine sahip çıkan on binlerce halk oradaydı.
Geçmişte partimizde ve diğer sol partilerde siyaset yapan çok önemli insanlar oradaydı. Bütün solcular, sosyal demokratlar, aydınlık yarınlar isteyenler oradaydı.

Son yıllarda oldukça büyüyen partimizin hızı yapılan çirkin ve alçakça komplolarla kesilmek istendi.

Ancak 33. Kurultayımız buna izin vermedi. 33. kurultayımızda başlayan iktidar koşusu sandık milletimizin önüne gelinceye kadar olanca hızıyla devam edecek. Bu koşuda yanımıza alacağımız her kesimden yurttaşlarımızla daha da büyüyeceğiz.

Buradan bir çağrı yapmak istiyorum.

Türkiye’nin bütün işçileri, köylüleri , memurları CHP’de birleşin.

Esnaflar , emekçiler CHP’de birleşin.

Emekliler, sosyal güvencesi olmayanlar, işsizler CHP’de birleşin.

Kadınlar, gençler CHP’de birleşin.

Bütün ezilenler, dışlananlar CHP’de birleşin.

Birleşin ki yokluğu, yoksulluğu ve yolsuzluğu birlikte ortadan kaldıralım.

Türkiye’mizi aydınlık yarınlara birlikte çıkaralım.

Çeşitli nedenlerden dolayı partimizden ayrılmış olan bütün solcular,

Başka siyasi partilerde politika yapan ama CHP’nin temel ilkelerini kabul edenler.

Yeni oluşumlarda görev alanlar,

Geçmişte çeşitli sağ ve sol partilerde siyaset yapanlar
Sizleri CHP’de siyaset yapmaya davet ediyorum.

Buradan ilan ediyorum. Kapılarımız sizlere hiçbir ön yargı olmadan açıktır.

Sizleri CHP’nin bütün sıcaklığıyla kucaklamaya hazırız.
Türkiye’nin en eski , en değişimci, en devrimci kurumu olan bu büyük çatı altında Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde sizlerle birlikte ; çocuklarımız için, Malatya için , Türkiye için çalışmak ve aydınlık yarınlara yürümek istiyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız